Most upozorava: Gradska skupština ponovno postaje najskuplja zagrebačka predstava

Pozivam sve zastupnike Gradske skupštine da se umjesto dramatiziranja uhvate u koštac s gradskim problemima“ – izjavio je saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev

  • Politika
  • Objavljeno 10.11.2018
  • Piše: Alan Srčnik

Most nezavisnih lista upozorava na ponovnu nestabilnost u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, gdje se umjesto rada producira najskuplja zagrebačka predstava – piše u priopćenju Most NL.

PRIOPĆENJE

Dosad smo u kombinaciji drame za medije i kuloarske intrige mogli vidjeti kako vijećnici ne poznaju zakone ili drže da ih građani ne poznaju. Naime, predstavničko tijelo Grada Zagreba ne može se zakonski raspustiti većinom glasova, a vijećnici Neovisnih za Hrvatsku su izabrani kao neovisni kandidati, dakle, nisu imali stranku u trenutku konstituiranja – ako jedan da ostavku, na njegovo mjesto mora ući sljedeći s liste, potom taj mora dati ostavku i tako dok ne preostane nijedna od 51 osobe s liste. Taj bi postupak moguće trajao dulje nego redovan mandat, a slična je situacija i onih koji su izabrani s liste stranke Nezavisna lista Sandre Švaljek, jer je stranka u međuvremenu izbrisana – piše Most.

„Jedini realan način na koji se skupština može samoraspustiti je neprihvaćanje proračuna, koji je na dnevnom redu vrlo skoro, pa umjesto dramatičnog mahanja ostavkama, zastupnici imaju priliku dokazati iskrenost namjera i odbiti ga. Samo uhljebi mogu prihvatiti ulogu marioneta i podržati proračun, nakon što su se predstavljali kao protivnici gradonačelnika i njegovih dizača ruku. Pozivam sve zastupnike Gradske skupštine da se umjesto dramatiziranja uhvate u koštac s gradskim problemima, kojih ima napretek, dok nas još smeće nije zatrpalo preko glave, a prometni kolaps tek slijedi.“ – izjavio je saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev.

foto HINA/ Tomislav PAVLEK /tp

Tagovi: marko sladoljev, most nl, skupština,

Više iz kategorije