MOST NL: Gradi li Bandić odlagalište javnog otpada u Stenjevcu?

''Hoće li se to tijekom vremena prenamijeniti u dvorište za obradu građevinskog otpada kakvo je gradonačelnik htio sagraditi u Podsusedu?''

  • Politika
  • Objavljeno 18.04.2019
  • Piše: Antonela Verković

Tvrtka Munis d.o.o. danas bi odlukom Gradske skupštine Grada Zagreba trebala dobiti lokacijsku dozvolu za izgradnju stovarišta mineralnih sirovina u Stenjevcu.

Budući da se radi o tvrtki grupe GIP Pionir koja redovito u Zagrebu obavlja radove poput gradnje fontana, rekonstrukcije cesta, raskopavanja livada a rušit će i staru žičaru, iz MOST-a postavili pitanje gradonačelniku Bandiću hoće li na tom zemljištu doista biti stovarište mineralnih sirovina ili će se tijekom vremena prenamijeniti u dvorište za obradu građevinskog otpada kakvo je gradonačelnik htio sagraditi u Podsusedu?

Svi vijećnici GČ Stenjevec, uključujući one iz stranke Milana Bandića, bili su protiv toga da se Munisu dopusti gradnja na zemljištu za koje će sutra Gradska skupština direktno odobriti zahtjev. Kolaju priče da bi to trebalo biti zemljište za odlaganje građevinskog otpada, koje je bilo planirano u Podsusedu, ali je gradonačelnik odustao od ideje zbog pobune stanovnika koji nisu htjeli udisati prašinu od drobljenja građevinskog materijala ni trpjeti buku od istog. Ovim putem tražimo gradonačelnika Bandića da konkretno potvrdi ili negira tu informaciju – izjavio je saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev, što stoji u priopćenju MOST NL-a.

FOTO: Youtube screenshot

Tagovi: dozvola, građevinski otpad, marko sladoljev, milan bandić, most, most nl, otpad, podsused, stenjevac,

Više iz kategorije