Ministrica kulture: Gregurević je trajno zadužio hrvatsku kulturu i umjetnost

Obuljen podsjeća kako su Grgurićeva umjetnička postignuća nagrađivana najvišim priznanjima, uključujući i Nagradu Vladimir Nazor za filmsku umjetnost.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek uputila je u ime Ministarstva kulture i u svoje osobno ime sućut zbog odlaska velikana hrvatskoga glumišta Ive Gregurevića, “umjetnika koji je svojim predanim i upečatljivim djelovanjem trajno zadužio hrvatsku kulturu i umjetnost”, piše Nacionalni Portal prenoseći Hina-u.

“Vrsnim ostvarenjima u remek-djelima hrvatskoga filma, ulogama u antologijskim serijama, kao i brojnim kazališnim ulogama u djelima dramskih klasika, u dugogodišnjoj i bogatoj umjetničkoj karijeri izgradio je status jednoga od ponajboljih suvremenih hrvatskih glumaca”, ustvrdila je ministrica u riječima sućuti.

“Raskošan umjetnički dar omogućio mu je da se podjednako uspješno posveti interpretacijama komičnih, tragičnih ili dramskih likova. Uvijek jednostavan, uvjerljiv i profesionalan, bilo da je riječ o glavnim ili epizodnim ulogama, svojom je istinskom glumačkom veličinom doprinosio svakoj umjetničkoj formi”, dodala je.

Obuljen podsjeća kako su Grgurićeva umjetnička postignuća nagrađivana najvišim priznanjima, uključujući i Nagradu Vladimir Nazor za filmsku umjetnost.

“Entuzijazam, iznimna radna energija te nemjerljiv talent i karizma obilježile su život ovoga sjajnog umjetnika, ali i pridonijele razvoju kulturnoga života Republike Hrvatske. Njegova će umjetnička postignuća ostati trajna vrijednost hrvatske kulture”, rekla je.

Foto: Youtube

Tagovi: ivo gregurević, ministrica kulture, obuljen,

Više iz kategorije