Milan Bandić posjetio rodilje i bebe u KB Sveti Duh

"Sretan sam kao malo dijete, a još ću biti sretniji kada Hrvatska shvati ono što radim 12 godina u Zagrebu, a to je ulaganje u pronatalitetnu i populacijsku politiku. U Svetom duhu 2017. rođeno je 2723 djece a 2018. godine 2746, što je cijeli razred", rekao je Bandić.

  • Lifestyle
  • Objavljeno 01.01.2019
  • Piše: Marko Leskovar

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je na Novu  godinu roditelje i njihove bebe u Kliničkoj bolnici Sveti Duh, u kojoj je od ponoći do poslijepodneva rođeno šestero novorođenčadi.

Nakon obilaska odjela na kojemu je trenutno 21 rodilja, kojima je uručio prigodne darove, gradonačelnik Bandić izjavio je kako je sretan jer je u tom rodilištu u 2018. godine rođeno 23-oje djece više nego 2017. godine.

“Sretan sam kao malo dijete, a još ću biti sretniji kada Hrvatska shvati ono što radim 12 godina u Zagrebu, a to je ulaganje u pronatalitetnu i populacijsku politiku. U Svetom duhu 2017. rođeno je 2723 djece a 2018. godine 2746, što je cijeli razred”, rekao je Bandić.

“Zamislite da taj trend prati Hrvatska, onda ne bi svakih deset godina ostali bez dva grada veličine Karlovca, odnosno 70.000 ljudi. Zato ću sve učiniti, ne kao gradonačelnik jer sam to već u Zagrebu učinio, nego kao saborski zastupnik koji je šest puta izabran – možda u 2019. dođem u Sabor nikad se ne zna – da u ime Kluba stranke rada i solidarnosti predložimo projekt roditelj-odgajatelj u cijeloj Hrvatskoj, kao što smo prošle godine predložili, a ove godine će zaživjeti besplatni školski udžbenici za osnovne škole”, najavio je Bandić.

“Uvjeren sam da će to premijer Plenković i Vlada prihvatiti, da u Hrvatskoj za 7-8 godina bude više rođenih nego umrlih. Bez ozbiljnog pristupa stvarima nema pomaka u ovoj zemlji. Znanje, obrazovanje, rad i zapošljavanje, solidarnost i zajedništvo su budućnost ove zemlje, ali sve to skupa pada u vodu ako nema ljudi”, kazao je.

Predstojnik Klinike za ginekologiju i porodništvo KB Sveti Duh Berivoj Mišković kaže kako se u toj bolnici prije desetak godina rađalo između 3400 do 3500 djece, a povećanje broja rođenih prošle godine dobar je znak u kontekstu ukupnog pada nataliteta jer je rođeno 23-oje više, što je cijeli jedan razred.

Istaknuo je i kako je broj poroda u Hrvatskoj u posljednjih 7-8 godina pao sa 42.000 na ispod 38.000, a 4000 poroda manje tijekom jedne godine jest kao da u gradovima poput Rijeke i Osijeka nije rođeno ni jedno dijete.

Tagovi: bandić, bebe, posjet, rodilje,

Više iz kategorije