Metropola daleko iznad prosjeka

Najviša prosječna neto plaća za listopad u Zagrebu iznosila je 11.460 kuna

Podaci o prosječnim mjesečnim neto i bruto plaćama zaposlenih, dobiveni su na temelju obrade podataka iz Izvješća o primicima, porezu na dohodak i prirezu te doprinosima za obvezna osiguranj.

Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za lanjski listopad iznosila je 7.260 kuna, što je nominalno za 0,85 posto više nego za rujan, a 4,3 posto više u odnosu na listopad 2017. Podatke donosi Odjel za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

Prosječna je zagrebačka plaća za listopad 2018. naime, bila za 61 kunu veća nego za rujan, a 308 kuna viša nego za listopad 2017. U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za listopad na razini Hrvatske koja je iznosila 6.281 kunu, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za listopad bila je viša za 979 kn.

Podaci zagrebačke statistike pokazuju da je prosjek neto plaća isplaćenih u prvih deset mjeseci prošle godine iznosio 7.236 kuna. Prosječna neto plaća za listopad u zagrebačkom gospodarstvu iznosila je 7.158 kuna, a prosjek u izvangospodarskim djelatnostima bio je 7.464 kuna.

Najviša prosječna neto plaća za listopad u Zagrebu isplaćena je zaposlenima u vađenju sirove nafte i prirodnog plina i iznosila je 11.460 kuna.

Nasuprot tomu, najniža je prosječna neto plaća u Zagrebu bila u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, 3.791 kunu, te u proizvodnji metala, 3.821 kunu. Slijede ostale osobne uslužne djelatnosti s prosjekom od 4.064 kune, te zaposleni u proizvodnji odjeće, s prosječnom neto plaćom za listopad od 4.079 kuna.

 

Foto: Odjel za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba (screenshot)

Tagovi: neto plaća, plaća, prosjek plaće, zagreb,

Više iz kategorije