Maloljetnik osumnjičen za pokušaj ubojstva i pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede na Trnju

Kriminalističkom istragom ustanovljeno je da se 18-godišnji slovenski državljanin nalazio u ulici Ivana Lučića kada mu je prišlo nekoliko mladića ...

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističku istragu nad maloljetnikom osumnjičenim za pokušaj ubojstva i pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede prije nekoliko dana u zagrebačkom naselju Trnje, izvijestila je u nedjelju Policijska uprava zagrebačka – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

Istragom je utvrđeno kako je u četvrtak, 20. prosinca, oko 23,45 sati policiji dojavljeno da je Hitna medicinska pomoć pružala pomoć dvojici ozlijeđenim mladićima na raskrižju Vukovarske i Miramarske. Policija je dolaskom utvrdila da su ozljeđeni  23-godišnji hrvatski državljani i 18-godišnji državljanin Republike Slovenije.

Nakon pružene medicinske pomoći u Kliničkoj bolnici Dubrava, konstatirano je da su obojica lakše ozlijeđena, odnosno da je stariji zadobio reznu ranu u dijelu noge, a državljanin Slovenije ubodnu ranu u tijelo te rezne rane po licu i udovima, navodi se u priopćenju PUI zagrebačke.

Kriminalističkom istragom ustanovljeno je da se 18-godišnji slovenski državljanin nalazio u ulici Ivana Lučića kada mu je prišlo nekoliko mladića, s kojima su bili  23-godišnjak i osumnjičeni maloljetnik za ovo djelo.

Nakon verbalnog sukoba grupe mladića sa slovenskim državljaninom, osumnjičeni maloljetnik ga je napao, a na što je reagirao 23-godišnjak iz društva osumnjičenika, i to na način da se postavio između njih dvojice.  U tom trenutku, naguravanja i tjelesnog sukoba, osumnjičeni maloljetnik posjekao je nožem 23-godišnjaka, a potom napao i 18-godišnjeg slovenskog državljanina, kojem je, osim reznih, zadao i ubodnu ranu.

Nakon toga osumnjičeni maloljetnik otišao je s mjesta sukoba.

Policijski službenici su u petak, 21. prosinca, pronašli osumnjičenog maloljetnika te ga priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Nakon istrage maloljetnik je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Tagovi: maloljetnik, teške tjelesne ozljede,

Više iz kategorije