Mali mural velikog srca krasi naselje Retkovec

Ovi ljudi su to zaslužili

  • Zagreb
  • Objavljeno 18.05.2020
  • Piše: Marin Marić

Ako netko zaslužuje posvetu muralima, to su svakako zagrebačke hitne službe: vatrogasci, liječnici, policija, vojska – junaci koji nas svakoga dana spašavaju!

“Ne postoji dovoljno veliki zid za iskazivanje zahvalnosti, ali ovo je barem naš simboličan pokušaj da kažemo hvala“, piše nam ekipa iz Retkovca. “Mali mural velikim junacima, posvećen je medicinskim sestrama, doktorima, blagajnicama, vatrogascima, policajcima, BBB-ima, djelatnicima civilne zaštite i svima onima koji su nas čuvali i još uvijek paze na nas uslijed potresa i koronavirusa.”

Stanari su ustupili zid, ideju potpisuju Viktor Kramarić, Antonio Čolakić, Branimir Vukojević i Ino Hosni, izvedbu murala: Ernie, Adi & Tomo, a boje i sprejeve donirao je soboslikarski obrt „GRAD MAL”.

Vatrogasna postrojba Zagreb/Facebook

Vatrogasci su odavno prešli godišnji limit od 3.500 intervencija.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama, od potresa se fokusirao na dva ključna problema, tvrde, a to su pomoć i zbrinjavanje građana koji su direktno pogođeni potresom te brzi pregled građevina koje su oštećene u potresu.

Kroz to razdoblje, na području Grada Zagreba ustrojeno je na teritorijalnom načelu 17 Postrojbi civilne zaštite opće namjene koje pokrivaju područja 17 gradskih četvrti Grada Zagreba, a ukupno je angažirano oko 750 pripadnika Postrojbe civilne zaštite opće namjene i 550 pripadnika Specijalističke postrojbe za traganje i spašavanje.  Osim toga, u postrojbe civilne zaštite pristupilo je 200 novih volontera.

Uz navedeno angažirani su i na provođenju mjera zaštite od COVID-a pa su formirani timovi za obilaske javnih parkova, igrališta, otvorenih trgovina i tržnica na kojima provode propisane protuepidemijske mjere. Isto tako, obavljaju utovare i istovare donirane opreme (građevinski materijal i sl.) za stanovništvo pogođeno potresom.

Oni ne prestaju raditi, neumorno rade i pomažu građanima u nevolji, tako da je ovaj mural predivan i zaslužen znak pažnje, a oduševljeni su i naši vatrogasci koji su fotografije objavili na svojoj Facebook stranici!

Tagovi: mural, retkovec, zagreb,

Više iz kategorije