“Krug” za sudioničko upravljanje u kulturi i inkluzivno obrazovanje

Želimo potaknuti i što više sudionika na participativnost u kulturi i pomoći uključivanju civilnog sektora jer je to interes društva, kazao je ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Ivan Šutalo.

Početna konferencija projekta “Krug”, kojemu je cilj pripremiti civilno društvo i tijela javne vlasti na sudioničko upravljanje u kulturi i inkluzivno obrazovanje, održana je u utorak u Zagrebu, piše Nacionalni Portal, prenoseći Hina-u.

Projekt Krug, vrijedan 800 tisuća kuna, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, okuplja Pučko otvoreno učilište iz Zagreba i šest partnerskih organizacija iz Zagreba, Osijeka, Labina i Splita, te nastoji uključiti članove 23 civilna društva.

Želimo potaknuti i što više sudionika na participativnost u kulturi i pomoći uključivanju civilnog sektora jer je to interes društva, kazao je ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Ivan Šutalo.

U ljudskim potrebama za kulturom i umjetnošću nema razlike između onih koji čuju i ne čuju, kazala je predsjednica Udruge za kulturu, umjetnost i turizam osoba oštećena sluha Hrvatske “Svijet tišine” Vanda Šagovac i zahvalila na pozovu za sudjelovanje na projektu.

Tijekom 18 mjeseci bit će održane brojne edukativne radionice, projekcije filmova za slijepe i osobe oštećena sluha, te će biti izrađen dokument za razvoj modela sudioničkog upravljanja u kulturi. Namjera je sudionika razvoj održive platforme inkluzivnih centara ustanova u kulturi, koja će biti rezultat provedenih kulturnih i umjetničkih programa za vrijeme trajanja projekta u civilno-javnom partnerstvu, rekla je Silvija Mršić iz POU-a.

U partnerstvu oko Kruga su još Udruga za poticanje umjetničke svijesti u društvu Slama iz Osijeka, Pučko otvoreno učilište Labin i Udruga za mlade Alfa Albona iz Labina, te Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje „Zlatna vrata“ i Udruga Festival mediteranskog filma iz Splita.

Tagovi: poticaj, projekt krug, učilište, zagreb,

Više iz kategorije