Kaznena prijava maloljetniku koji je na Medveščaku opetovano palio kontejnere

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 40.000 kuna...

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje produljenog kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je osumnjičeni maloljetnik, 10. travnja 2021. godine oko 20.20 sati, dok se nalazio na platou ispred glavnog ulaza u osnovnu školu u Ulici Baltazara Bogišića, u društvu s još dvojicom maloljetnika, u jednom trenutku spustio s platoa do kontejnera za papir vlasništvo gradskog poduzeća u namjeri izazivanja požara.  Upaljačem je zapalio papir u kontejneru, kojom prilikom se požar prošio po cijelom kontejneru dok je daljnje širenje požara spriječeno dolaskom vatrogasaca koji su požar ugasili.

Nadalje, sumnja se da je potom, odmah sljedećeg dana oko 17.10 sati u Ulici Ljudevita Posavskog u istoj namjeri da izazove požar i ovaj put najvjerojatnije pomoću upaljača, zapalio kontejner za papir kojom prilikom je uslijed topline i požara došlo do oštećenja poklopca kontejnera, a daljnje širenje požara spriječeno je dolaskom vatrogasaca koji su ga ugasili.

Četiri sata kasnije, dok se nalazio u društvu s dvojicom maloljetnika došao do kompleksa zgrada u Ulici Ljudevita Posavskog, gdje je ušao u smetlarnik koji se nalazi u prizemlju stambene zgrade te u namjeri izazivanja požara zapalio upaljačem papirnatu vrećicu koju je potom ubacio u kontejner zbog čega se vatra proširila na šest velikih komunalnih kontejnera vlasništvo gradskog poduzeća. Požar je zahvatio termo izolaciju i električne instalacije na plafonu navedene prostorije vlasništvo skupa stanara, koja se u potpunosti otopila i pala na pod, dok je daljnje širenje požara i ovaj put zaustavljeno dolaskom vatrogasaca.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju kaznena prijava će biti podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.

foto: unsplash

Tagovi: kaznena prijava, kontejneri, maloljetnik, policija, požar, vatra, vatrogasci,

Više iz kategorije