Izložba fotografija Vesne Zednik “Personae gratae” u Muzeju Mimara

Izložba fotografija hrvatskih umjetnika i znanstvenika autorice Vesne Zednik

  • Kultura
  • Objavljeno 18.10.2018
  • Piše: Lucija Tokić

Izložba fotografija “Personae gratae” Vesne Zednik, s  crno-bijelim portretima hrvatskih umjetnika i znanstvenika, otvara se u četvrtak, 18. listopada u Muzeju Mimara

Izložit će se 25 portreta, a svaki od njih popraćen je bilješkom o umjetniku. Obuhvaćen je širok generacijski raspon, od onih koji su odavno našli svoje mjesto u povijesti hrvatske umjetnosti do novijih koji su uspješno djeluju i na međunarodnoj sceni. Većina fotografija nastala je u zadnjih nekoliko godina, no neke će publici djelovati vrlo poznato, poput one Dragutina Tadijanovića koja je postala neka vrsta općeg dobra.

VESNA ZEDNIK

Vesna  Zednik  (Zagreb, 1972.) diplomirala  je  filozofiju  i  starogrčki  jezik  na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a zaposlena je u Matici hrvatskoj kao izvršni urednik. Školovana u duhu zagrebačke škole fotografije u svojim je radovima usmjerena  na detalje koji u fotografiju unose osobni odnos prema fotografiranim objektima, tematizirajući  ljudsko  tijelo,  lice, ruke i pokret. Fotografije  objavljuje u knjigama i časopisima, a predstavila se i na međunarodnim  izložbama.

Njezina izložba u Muzeju Mimara bit će otvorena do 30. listopada.

(Hina)

Foto: Hina

Tagovi: fotografija, Muzej Mimara,

Više iz kategorije