“IZJAVA PREMIJERA JE SKANDALOZNA I NEPRIHVATLJIVA”

Saborski zastupnik Miro Bulj naglašava kako su se se javili brojni hrvatski branitelji i građani koji s nevjericom i zabrinutošću komentiraju riječi predsjednika Vlade

  • Politika
  • Objavljeno 06.09.2018
  • Piše: Alan Srčnik

(Izvor: http://hr.n1info.com/a329446/Vijesti/Izjava-premijera-je-skandalozna-i-neprihvatljiva.html)

Savjet za branitelje Mosta NL smatra da je skandalozna i neprihvatljiva izjava premijera Andreja Plenkovića koji je na Dubrovnik Forum 2018. govoreći o Domovinskom ratu rekao: “Važno je zadržati stabilnost i paziti da se neki sukobi koji su ovdje postojali 15, 20, 25 godina više nikada ne otvore.“

„Žalosno je da jedan predsjednik Hrvatske Vlade na tako važnom Forumu ne koristi priliku naglasiti kako je na Republiku Hrvatsku u Domovinskom ratu izvršena velikosrpska agresija i da još i danas nosimo ožiljke i trpimo posljedice te agresije. Umjesto da inzistira na ratnoj odšteti, premijer bešćutno sugerira kako nije niti bilo Domovinskog obrambenog rata nego „nekih sukoba.“ Javno pozivamo predsjednika Hrvatske Vlade Andreja Plenkovića da objasni hrvatskoj javnosti, a posebno obiteljima poginulih, nestalih i svim drugim stradalnicima Domovinskoga rata o kakvim se to “nekim sukobima” radi. Podsjećamo ga da je Hrvatska u Domovinskom ratu imala preko 15.000 vojnih i civilnih žrtava i preko 200.000 srušenih stambenih objekata. Treba li ga podsjećati i na stotine tisuća izbjeglih i prognanih Hrvata. Unatoč svemu, nadamo se da ipak ne misli da je u Republici Hrvatskoj bio građanski rat umjesto Domovinskoga obrambenog rata“, ističe Mostov Savjet za branitelje i predsjednik Vlado Marić.

Saborski zastupnik Miro Bulj naglašava kako su se se javili brojni hrvatski branitelji i građani koji s nevjericom i zabrinutošću komentiraju riječi predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

„Nama u Savjetu za branitelje Mosta je, za razliku od nekih, itekako stalo do mišljenja svakog hrvatskog branitelja i stradalnika, kao i građana koji ne zaboravljaju, čuvaju i poštuju vrijednosti Domovinskoga rata. Zbog njih, nas samih i budućih generacija nemamo pravo šutjeti niti tolerirati neprihvatljivu i skandaloznu izjavu Andreja Plenkovića predsjednika Hrvatske Vlade“, rekao je Miro Bulj.

Tagovi: most nl,

Više iz kategorije