Ivan Jug najbolji sommelier Hrvatske u 2018.

Na prvenstvu su sudjelovala  34 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Uz Ivana Juga, u finalu su se natjecali Siniša Lasan i Goran Petrić

  • Lifestyle
  • Objavljeno 24.10.2018
  • Piše: Alan Srčnik

Sommelier Ivan Jug iz Zagreba proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2018.,  na 22. nacionalnom prvenstvu sommeliera, izvijestili su u srijedu iz  Hrvatskog sommelier kluba – piše Nacionalniportal, prenoseći Hina-u.

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba, 22. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 22. i 23. listopada u lošinjskom hotelu Bellevue, pod pokroviteljstvom  Hrvatske turističke zajednice i uz podršku Turističke zajednice Kvarnera.

Na prvenstvu su sudjelovala  34 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Uz Ivana Juga, u finalu su se natjecali Siniša Lasan i Goran Petrić.

Jug je prikupio najviše bodova u praktičnim disciplinama, kao sto su sparivanje vina uz zadani jelovnik, ispravljanje vinske karte, dekantiranje crvenog vina, kušanje “na slijepo”, prepoznavanje i opis domaćih i stranih vina, prepoznavanje jakih alkoholnih pića, rastakanje Magnum boce te komunikacija s gostima.

Hrvatski sommelier klub neprofitna je strukovna udruga osnovana 1993., a ima oko 500 članova. Glavna zadaća mu je napredak u profesiji sommeliera, produbljivanje svijesti o kulturi stola, kao i stalna edukacija profesionalaca i javnosti. Hrvatski sommelier klub je član Svjetskog udruženja sommeliera (L’Association de la Sommelierie Internationale – ASI).

Foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: ivan jug, sommelier,

Više iz kategorije