INES STRENJA LINIĆ: „UVREDE NA OSOBNOJ RAZINI JEDINI SU POTEZ KOJI JE PREMIJER U STANJU POVUĆI“

OŠTRO OSUĐUJEMO KOMENTAR ANDREJA PLENKOVIĆA UPUĆEN NOVINARKI RTL-A DAMIRI GREGORET

  • Politika
  • Objavljeno 05.10.2018
  • Piše: Alan Srčnik

Zastupnica Mosta Ines Strenja Linić oštro je osudila sramotan komentar Andreja Plenkovića upućen novinarki RTL-a Damiri Gregoret.

„U jeku velike afere i niza problema u državi na koje ova Vlada očito nema odgovor, premijer Plenković, umjesto da transparentno odgovara na novinarska pitanja, pokušava poniziti novinarku kako bi njezin upit dobio na što manjoj važnosti. Komentaru „slatki ste“ ne samo da nije mjesto u javnoj komunikaciji i da apsolutno nije primjeren poziciji Andreja Plenkovića, već je snažan pokazatelj njegove nervoze i, nažalost, nemoći da se ponaša u skladu s odgovornom funkcijom premijera. Očekujem oštru reakciju pravobraniteljice za ravnopravnost spolova te upozorenje Andreju Plenkoviću da svoj diplomatski diskurs, koji toliko često koristi, obogati i minimalnom razinom poštovanja prema sugovornicama“, izjavila je Mostova zastupnica Ines Strenja Linić.

Nažalost, nisu novinari jedini na meti, smatra Strenja Linić.

„U instituciji kao što je Hrvatski sabor, premijer Plenković fokusiran je jedino na to kako će poniziti saborske zastupnike, ne libeći se koristiti i argumente iz privatnog života, za što se evidentno dobro priprema. Šteta što toliko vremena ne posvećuje vođenju ove države jer očito je da su uvrede na osobnoj razini jedini potez koji je premijer u stanju povući. Svakodnevno vrijeđa zastupnike, počeo je i novinare, tko je idući na redu?“, zaključila je Ines Strenja Linić.

Tagovi: most nl,

Više iz kategorije