Ima li Milan Bandić rok trajanja?

U ovoj državi, čini se, može sve propasti, samo je Milan Bandić siguran

  • Politika
  • Objavljeno 19.02.2019
  • Piše: Tamara Lemajić

Milan Bandić, samoprozvani čovjek iz naroda, u danu po nekoliko sati zna provoditi rukujući se sa Zagrepčanima i pričajući o problemima koji muče nas, obične ljude. Gradi fontane, spomenike, vozi bager, jako vješto obećava, …

U gradonačelničkoj fotelji rijetko sjedi, no zato je nerijetko viđen i na desetak lokacija dnevno. Milan Bandić, predstavlja se kao čovjek iz naroda, radoholičar. Radi ono što njegovi kolege ne rade uvijek s, kako bismo to nazvali, osebujnim stilom izražavanja. Izabrao je modus operandi kojem je i do danas ostao vjeran –  najavio je borbu za rješavanje problema malog čovjeka – piše Dnevnik.hr.

U ovoj državi, čini se, može sve propasti, samo je Milan Bandić siguran

Ljudi ga ili vole ili mrze. Za sebe kaže da je Zagrepčanec i da sve što radi, radi za narod. S druge strane protiv njega su pokrenuti brojni kazneni postupci, veže ga se uz mnoge afere, pa ipak, on je još uvijek tu – piše Dnevnik.hr.

Nisu mu naškodile ni brojne optužbe za korupciju i nepotizam, ni činjenica da je bio pritvoren. Gotovo da ne postoji ovdašnji političar koji bi, poput Bandića, tijekom godina bio predmetom tisuća medijskih tema.

S aferama ili bez njih Bandić nastavlja delati za Zagreb

Afere kako došle, tako i prošle.

Bandić već samom činjenicom što je dobio šesti mandat zaredom predstavlja fenomen. Tu uspješnost upravo treba tražiti u činjenici da ga se percipira kao ‘čovjeka iz naroda’, odnosno ‘jednog od nas’ – piše Dnevnik.hr.

Za svoj sedmi mandat Bandić je najavio “luknju kroz Sleme”.

 

Čemu Bandić može pripisati svoju dugu vladavinu? Vjerojatno svojoj prirodnoj političkoj inteligenciji i snalažljivosti u bilo kojoj situaciji. Najvjerojatnije mu u prilog ide i loše stanje u državi zahvaljujući kojem se i uspio prikazati kao čovjek iz naroda koji po šesnaest sati radi kao zastupnik mnogih socijalno ugroženih građana.

Ljudima treba davati po malo. Ako nam se sve pruži odmah, mogli bismo to zaboraviti. A ovako kako Bandić ‘dela’, malo po malo, ne dopušta da ga se tako lako zaboravi.

Pa sad, tko je tu lud zapravo?

Tagovi: 'čovjek iz naroda', afere, milan bandić,

Više iz kategorije