I najmanja i najpopularnija mačja pasmina na svijetu za izložbi u Zagrebu

Na izložbi će biti predstavljene ukupno 22 pasmine, od kojih su neke iznimno rijetke, poput najmanje mačke na svijetu ...

  • Lifestyle
  • Objavljeno 14.11.2018
  • Piše: Alan Srčnik

Čak 235 mačaka iz osam europskih zemalja sudjelovat će na dvije međunarodne izložbe mačaka u subotu i nedjelju, 17. i 18. studenoga u Zagrebu, u organizaciji Saveza felinoloških društava Hrvatske – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

“To je rekordan odaziv prijavljenih u posljednjih nekoliko godina, a osobito nas veseli što ćemo nakon dugo vremena vidjeti sijamsku i orijentalnu mačku s pravim ‘šišmiš’ ušima, koje na natjecanje dolaze iz Austrije i Mađarske”, najavila je tajnica Saveza felinoloških društava Hrvatske Amelija Leoplodović uoči izložbe u Westgate Shopping Cityju.

Na izložbi će biti predstavljene ukupno 22 pasmine, od kojih su neke iznimno rijetke, poput najmanje mačke na svijetu, Singapurske mačke i pasmine koja je apsolutna vladarica Instagrama, Britanske dugodlake mačke.

Brojne će predstavnike, njih 14 u obje varijacije boje, svijetloj i tamnoj, imati trenutna hit pasmina u međunarodnoj felinologiji, Benglaska mačka. U konkurenciji za titulu najljepših su također Egzota, Perzijska mačka, Ragdoll, Sveta Birma, Američki Curl, Maine Coon, Neva Maskerada, Norveška šumska, Sibirska, Britanska kratkodlaka mačka, Ocicat, Snow Shoe, Sfinks, Ruska plava, Tajlandska te Domaća dugodlaka i Domaća kratkodlaka mačka.

Izložbe će biti otvorene za posjetitelje u subotu od 12 do 21 sat i u nedjelju od 10 do 18 sati.

Najatraktivniji dio programa oba dana je “Best in Show”, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe, koji će u subotu započeti u 19 i 30 sati, a u nedjelju u 16 i 30 sati.

I publika bira najljepšu mačku 

Osim šest sudaca koji stižu iz Italije, Danske, Češke, Slovenije i Hrvatske i posjetitelji će oba dana moći glasati za najljepšu mačku, koja će biti proglašena u nedjelju.

Subotnja izložba bit će u znaku crne mačke, kako za posjetitelje, tako i za izlagače, koji će biti maskirani. Svi posjetitelji koji dođu u subotu maskirani u crnu mačku, imat će besplatan ulaz na izložbu, poručuju organizatori.

Za najmlađe će tijekom oba dana biti organizirana dječja umjetnička radionica, dok će odrasli posjetitelji moći dobiti besplatan veterinarski savjet za svog ljubimca. Besplatne konzultacije odvijat će se u Royal Canin veterinarskom kutku, u subotu od 14 do 18 sati i u nedjelju od 12 do 16 sati.

Tagovi: izložba, mačke, zagreb,

Više iz kategorije