Homesick festival Zagreb – kazalište koje dolazi u vaš dom!

Tko je voljan udomiti kazalište? :)

  • Kultura
  • Objavljeno 21.05.2019
  • Piše: Antonela Verković

Ganz nove Perforacije, tjedan izvedbenih umjetnosti, održat će se od 27. lipnja do 1. srpnja, 2019. u Zagrebu, te tijekom lipnja, srpnja, kolovoza i listopada i u Rijeci, Dubrovniku, Splitu, Koprivnici, Zadru i Osijeku. 

Homesick festival održava se u sklopu Festivala Ganz nove Perforacije od 7. do 9., 14. do 16. te 28. do 30. lipnja, 2019. u privatnim stanovima i kućama zagrebačkih građana/ki. Tražimo 15 stanova i 15 zagrepčana/ki koji/e žele udomiti predstave Homesick festivala i postati kazalište, na jedan dan!

Festival Perforacije ove godine održava se jedanaesti put u organizaciji Domina u suradnji s Ganz novom kulturom promjene. Referirajući se na javne politike financiranja kulturnih programa i upravljanja kulturnim prostorima kao i na posvemašnje sužavanje mogućnosti za produkciju i prezentaciju projekata umjetnika nezavisne kulturne scene, Domino (Festival Perforacije) i Ganz nova kultura promjene (eks Ganz novi festival) udružuju se u potrazi za drugačijim kulturnim politikama, neposrednijim načinima komunikacije sa svojom publikom i novim prostorima izvođenja umjetničkih djela. Ulazeći u novo desetljeće održavanja, Perforacije postaju Ganz nove i pozivaju na drugačije iskustvo kazališta i revalorizaciju uvjeta umjetničkog rada.

Prvi od festivalskih programa autorski je projekt japansko-austrijskog umjetnika Michikazu Matsune-aHomesick festival Zagreb – koji se realizira u suradnji s hrvatskim umjetnicima Brunom Isakovićem, Vedranom Klepicom i Ninom Kurtelom, a održava se u domovima svojih gledatelja.

Od 7. do 9., 14. do 16. te 28. do 30. lipnja, Homesick festival Zagreb posjetit će 15 zagrebačkih stanova, a umjetnici inspirirani vlastitom poviješću, djetinjstvom, svakodnevnim životom, željama ili snovima će u vašem stanu, samo za vas i publiku koju vi pozovete, izvesti po dvije nove predstave suvremenog kazališta.

Vaš dom postat će intimna pozornica – od suvremenog plesa u vašoj dnevnoj sobi, interaktivnog protesta u vašoj kuhinji, do kazališnog eseja u vašoj spavaćoj sobi.

Homesick festival vam pruža mogućnost drugačijeg, uzbudljivog, povezivanja s vlastitim iskustvom doma, trenutne lokacije, životne situacije ili stanja bivanja.

Uz minimalno napora i birokracije (jer uvijek je potrebno samo malo dobre volje i pozitivan stav), pretvorite svoj stan u mikro pozornicu i, na jedan dan, postanite vlasnik vlastitog kazališta! Novi projekt Ganz novih Perforacija – Homesick festival Zagreb – kazalište je koje dolazi k vama, u vaš dom!

Info i prijave na ganznoveperforacije@gmail.com. Više na https://thisisadominoproject.org/homesick-festival/. Predstave Homesick festivala Zagreb se ne naplaćuju, ali gledatelji mogu ostaviti donaciju.

FOTO: Silvija Stipanov

Tagovi: festival, homesick festival zagreb, kazalište, kuća, predstava, stan,

Više iz kategorije