HND: Osuđujemo Bandićeve seksističke uvrede novinarkama i novinarima

Bandić se tijekom konferencije više puta sukobio s novinarima koji su mu postavljali pitanja, tvrdeći da mu ne dozvoljavaju da normalno odgovara, a nekim je novinarkama rekao da "grakću"

  • Politika
  • Objavljeno 09.01.2019
  • Piše: Alan Srčnik

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) priopćilo je u utorak kako osuđuje seksistički istup zagrebačkog gradonačelnika i predsjednika stranke “BM 365 – Stranke rada i solidarnosti” Milana Bandića na  današnjoj press konferenciji, ocijenivši kako je neshvatljivo da su njegove ‘uporne seksističke ispade’ šutnjom dočekale članice njegove stranke i njegova sve brojnijeg Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

“HND je zgrožen istupom Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika i predsjednika stranke BM 365 – Stranke rada i solidarnosti, koji je na današnjoj press-konferenciji okupljenim novinarkama i novinarima  uputio niz grubih i seksističkih uvreda. Za HND je posebno neshvatljiva šutnja članica Bandićeve stranke, kao i članica njegovog sve brojnijeg Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru, koje njegove uporne seksističke ispade dočekuju šutnjom”, navodi HND u priopćenju.

Ističe kako HND verbalno iživljavanje i omalovažavanje bilo koje građanke ili građanina smatra krajnje neprihvatljivim i oštro ga osuđuje, a posebno kada je upereno prema novinarkama i novinarima, koji su bili na radnom zadatku.

Stoga, HND žali što prisutne kolegice i kolege na prvu uvredu jednostavno nisu napustili konferenciju za novinare.

“Budući da Milanu Bandiću ovo nije prvi put da na pitanja koja mu nisu po volji reagira napadom te smatrajući kako verbalnim nasilnicima nije mjesto u javnom prostoru, pozivamo novinarke i novinare da takve i slične javne istupe ubuduće bojkotiraju”; stoji u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

Bandić se tijekom konferencije više puta sukobio s novinarima koji su mu postavljali pitanja, tvrdeći da mu ne dozvoljavaju da normalno odgovara, a nekim je novinarkama rekao da “grakću” kao “vrane na mom igralištu”.

Foto: Facebook (Milan Bandić)

Tagovi: bandić, hnd, milan bandić,

Više iz kategorije