HND osudio ponašanje izbornika Červara koji je izvrijeđao novinara Dražena Krušelja

 HND žali što RTL televizija nije adekvatno reagirala na ispad i pravodobno ga prekinula, a također zahtijeva i reakciju Hrvatskog rukometnog saveza.

  • Sport
  • Objavljeno 25.01.2019
  • Piše: Marko Leskovar

Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje uvrede izbornika hrvatske rukometne reprezentacije Line Červara upućene novinaru Jutarnjeg lista Draženu Krušelju, kojeg je jučer verbalno napao u programu RTL televizije nakon utakmice s Francuskom, priopćio je u četvrtak HND.

Červar se grubo obrušio na kolegu Krušelja, kojeg je izvrijeđao i kao profesionalca, i osobno, pozvavši pritom, a to smatramo posebno problematičnim, vlasnicu medijske kuće za koju Krušelj radi – neka reagira. Na kraju je salvu uvreda zaključio iznimno opasnim riječima:    “Ako nepravda postaje zakon, obveza je svakog građanina da uzme stvar u svoje ruke.” Takav sramotan ispad ničim se ne može opravdati, posebice zbog činjenice što je kolega Dražen Krušelj već jednom napadnut i pretučen zbog svog rada, ističe HND..

Lino Červar je javna osoba i kao takav mora moći istrpjeti kritike na račun svoga rada. Poštujemo sportske rezultate koje je postigao, ali i on mora poštivati novinare i novinarski rad i suzdržati se od grubih kvalifikacija na njihov račun.

HND žali što RTL televizija nije adekvatno reagirala na ispad i pravodobno ga prekinula, a također zahtijeva i reakciju Hrvatskog rukometnog saveza.

Foto: Hina/Dario Grzelj

Tagovi: červar, hnd, ispad,

Više iz kategorije