HAK upozorava: Skliski i vlažni kolnici u Gorskome kotaru, mogući odroni

HAK obavještava vozače da povećaju razinu opreza na autocesti A6 Rijeka - Zagreb između čvora Vrata i tunela Tuhobić zbog srne na kolniku

  • Zagreb
  • Objavljeno 23.09.2018
  • Piše: Alan Srčnik

Stiže nam prvi dan jeseni, a s njime i HAK-ova upozorenja.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Gorskome kotaru, mogući su i odroni, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub (HAK) koji poziva vozače na pojačan oprez na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Vrata i tunela Tuhobić zbog srne na kolniku.

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika pa HAK moli vozače za strpljenje i upozorava ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista pa zato HAK upozorava vozače ostalih vozila da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjeća da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Zbog snimanja filma u Rijeci je u nedjelju od pet sati ujutro do 16 poslijepodne zatvorena Adamićeva ulica (DC8) od raskrižja s Ulicom Ignacija Henckea do raskrižja sa Splitskom ulicom. Obilazak je sjevernim koridorom.

Od ponedjeljka, 24. rujna u sedam sati ujutro za sav promet bit će zatvoren granični prijelaz Vitaljina. Od 31. srpnja ove godine pa do završetka radova čije je predviđeno trajanje šest mjeseci za sav promet, osim za pješake, zatvoren je granični prijelaz Dvor. Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

(Hina)

Tagovi: ceste, Gorski kotar, hak, oprez, vrijeme,

Više iz kategorije