HAK: Stanje na cestama

Zbog oborina na granici kiše i snijega u unutrašnjosti će se mjestimice voziti po mokrim i skliskim kolnicima

  • Lifestyle
  • Objavljeno 06.01.2019
  • Piše: Lucija Tokić

Zbog oborina na granici kiše i snijega u unutrašnjosti će se mjestimice voziti po mokrim i skliskim kolnicima. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme – javlja HAK.

Povećana gustoća prometa očekuje se na glavnim cestovnim pravcima i autocestama A3 Bregana-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bregana i A2 Zagreb-Macelj prema GP Macelj sa zastojima na naplatnim postajama Zagreb-istok i Trakošćan, na gradskim prometnicama i obilaznicama te na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom na izlazu iz RH, a s BiH i Srbijom na ulazu u Hrvatsku. Zbog pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima očekuju se i duža čekanja.

Zbog jakog vjetra, a podno Velebita i s olujnim udarima, moguće su zabrane za pojedine skupine vozila na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Maslenica i Sveti Rok, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb te duž Jadranske magistrale (DC8).

Danas, od 14 do 23 sata na važnijim državnim cestama u Istri i priobalju bit će zabrana za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrana se odnosi na Jadransku magistralu (DC8)), te državne ceste Metković-Opuzen (DC9), Kaštel-Kanfanar (DC21), Pula-Labin-Opatija (DC66), Žuta Lokva-Senj (DC23), ali je nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

foto: Pexels (ilustracija)

 

Tagovi: hak, promet, stanje na cestama,

Više iz kategorije