HAK: Olujno jugo “dominira” autocestom

Počelo je zimsko računanje vremena i HAK vozače motornih vozila upozorava da i tijekom dana moraju voziti s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima

  • Događanja
  • Objavljeno 28.10.2018
  • Piše: Alan Srčnik

Olujno jugo je jako, stoga je samo za osobna vozila otvorena dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Delnica, a obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3), u prekidu su i pojedine trajektne, brodske i katamaranske linije, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Kiša i jak vjetar usporavaju promet i vozi se uz ograničenja brzine na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče na cijeloj dionici između tunela Mala Kapela i naplate Karamatići.

Zbog jakog vjetra uz ograničenje brzine vozi se i na autocesti A10 na dionici od Čarapina do čvora Ploče.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, središnjoj Hrvatskoj, Istri i na širem riječkom području.

Počelo je zimsko računanje vremena i HAK vozače motornih vozila upozorava da i tijekom dana moraju voziti s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima.

U prekidu su pojedine trajektne, brodske i katamaranske linije

U prekidu su za Splitsko područje: katamaranska linija Milna-Rogač-Split; katamaranska linija Vis-Split; katamaranska linija Jelsa-Bol-Split; katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split; trajektna linija Trogir-Drvenik Veli-Drvenik-Mali; trajektna linija Sućuraj-Drvenik; trajektna linija Sumartin-Makarska; brodska linija Komiža-Biševo.

Riječko područje: katamaranska linija M.Lošinj-Cres-Rijeka; katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka; trajektna linija Lopar-Valbiska; trajektna linija Porozina-Brestova ne prevozi autobuse i teretna vozila iznad 3 tone nosivosti,

Zadarsko područje: brodska linija Zadar-Preko; katamaranska linija Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj; katamaranska linija Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist bez pristajanja u luke Molat i Brgulje.

Šibensko područje: trajektna linija Šibenik-Kaprije-Žirje.

Posebne regulacije na pojedinim graničnim prijelazima

Prema informacijama MUP-a RH zbog prosvjeda migranata i dalje je zatvoren granični prijelaz Maljevac.
Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova).

Za sav promet (osim za pješake) zatvoren je granični prijelaz Dvor (zbog radova). Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica;
Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova).

(Hina)

Tagovi: auto, cesta, hak, jugo, vožnja,

Više iz kategorije