Guns N’ Roses tribute band Jailbreak osvojio Karlovac

Open Air Tribute band festival: najbolji tribute bandovi planetarno popularnih Guns N' Rosesa, The Rolling Stonesa i Abbe ovog vikenda u Karlovcu!

  • Kultura
  • Objavljeno 30.06.2023
  • Piše: Danilo Maričević

U sklopu manifestacije Zvjezdano ljeto u Karlovac i ove godine na Open Air Tribute  Festival dolaze najbolji tribute bendovi grupa koje su stekle svjetsku slavu, krojile trendove i ostavile neizbrisiv trag, a svoj doprinos dat će i lokalni tribute bendovi kao predgrupe.

Zvjezdano ljeto trotjedna je manifestacija u povodu proslave rođendana grada Karlovca u sklopu koje se održava preko stotinu raznolikih programa prepunih zanimljivih sadržaja za djecu i odrasle. Na rasporedu su brojni koncerti, izložbe, festivali, sportski ogledi i druga zabavna, edukativna i kulturna događanja različitih lokalnih, nacionalnih i inozemnih sudionika. Svi programi u sklopu Zvjezdanog ljeta  besplatni su za posjetitelje, a detaljniju ponudu i raspored možete provjeriti na službenim stranicama zvjezdanoljeto.karlovac.hr.

Jailbreak, Not the Roling Stones i 21st cenutry Abba

Na Karlovac Open Air Tribute Band festivalu koji je započeo sinoć, vladala je prava festivalska atmosfera. Okupljene su najprije dobro zagrijali  karlovački dečki – Anunnaki heavy & trash metal band, a potom je ljetna noć dovedena do usijanja uz žestoki hard rock zvuk Guns N’ Roses tribute benda Jailbreak. Ovaj beogradski tribute band već 20 godina obilazi svijet i svojim vjernim interpretacijama pronosi duh legendarnih Gunsa.

Večeras, petak 30. lipnja, od 20:30 sati na košarkaškom igralištu Šanac nastavlja se program Karlovac Open Air Tribute Band festivala – najprije uz lokalnu predgrupu The legacy of Motörhead – Motörhead tribute band, a potom slijedi atrakcija večeri: nastup londonskog Not the Rolling Stones – Rolling Stones tribute benda. Frontmana ovog nevjerojatnog benda angažirao je i sam Mick Jager kako bi ga glumio u različitim video reklamama. Svi koji su ga ikad vidjeli slažu se da je nemoguće pomisliti kako to nije sam Mick!

Posljednju večer obilježit će nastup dobro poznatog Nirvana tribute benda iz Karlovca koji se krije pod imenom Tourette’s, dok kao veliko finale iz Birminghama u Velikoj Britaniji dolazi jedan od najboljih i najpriznatijih Abba tribute bendova na svijetu – 21st Century Abba.

Karlovac dance festival

Ovaj vikend u Karlovac donosi bogat program i za sve ljubitelje plesne umjetnosti, i to one suvremenog tipa, u sklopu ljetne edicije Karlovac dance festivala. Sudjeluju grupe iz Hrvatske i inozemstva, a točan raspored i mjesta održavanja doznajte u programu. 

Međunarodni festival folklora i Okusi svijeta

Ljubitelji tradicije i kulturnog naslijeđa na svoje će doći od  nedjelje, 2. srpnja kada počinje Međunarodni festival folklora. Sve do 8. srpnja predstavnici Gruzije, Turske, Španjolske, Indonezije, Sjeverne Makedonije te kraljevski bubnjari iz Burundija ulicama Karlovca pronosit će zvukove svoje tradicionalne glazbe i šarenilo svojih narodnih nošnji, dok će od 5. do 8. srpnja u sklopu festivala Okusi svijeta ponuditi okuse i mirise svojih autohtonih kuhinja.

Dan grada Karlovca

Karlovačko Zvjezdano ljeto traje sve do 13. srpnja kad će se uz tradicionalni bal i veliki koncert Jelene Rozge svečano proslaviti 444. rođendan grada Karlovca!

Organizator Zvjezdanog ljeta je Grad Karlovac, a Karlovačko i AB Gradnja sponzori.

Više informacija o programu Zvjezdanog ljeta i svim novostima možete pronaći na službenoj internet stranici zvjezdanoljeto.karlovac.hr te na Facebook i Instagram profilima Manifestacije.

Tagovi: Abba, Dan grada karlovca, Guns N' Roses, karlovac, Zvjezdano ljeto,

Više iz kategorije