Gradonačelnik Podgorice: Crna Gora zainteresirana za zračnu vezu sa Zagrebom

Podsjećajući da je izaslanstvo Grada Zagreba bilo prvo koje je posjetilo Podgoricu nakon obnove neovisnosti Crne Gore 2006. godine, Vuković je najavio da će čelništvo Podgorice za par tjedana posjetiti glavni grad Hrvatske.

Crna Gora je zainteresirana za obnavljanje zračnog prometa između Podgorice i Zagreba, rekao je u utorak gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković u razgovoru s hrvatskim veleposlanikom u Crnoj Gori Veselkom Grubišićem, uz zajedničku ocjenu da su “odnosi Crne Gore i Hrvatske izuzetno bliski i prijateljski”, piše Nacionalni Portal, prenoseći Hina-u.

Vuković je ocijenio kako bi to značajno doprinijelo daljem jačanju suradnje ne samo ova dva grada, već i ove dvije susjedne države, a veleposlanik Grubišić je kazao kako “namjerava o tom pitanju razgovarati s čelnicima Croatia Airlinesa” i ocijenio da bi bilo dobro da se uvede vezani let s još nekim od gradova u regiji poput Mostara, Tirane ili Skoplja.

Gradonačelnik Vuković i veleposlanik Grubišić su ocijenili, kako stoji u priopćenju, “da su odnosi Crne Gore i Hrvatske izuzetno bliski i prijateljski što je odlična osnova za dalje produbljivanje suradnje, posebno između lokalnih zajednica”.

Vuković je naveo da Crna Gora veoma cijeni to što je uvijek imala snažnu podršku Hrvatske na putu europskih i euroatlantskih integracija.

“Na političku suradnju nadovezuje se i veoma dobra gospodarska suradnja. Hrvatska je jedan od najvažnijih vanjskotrgovinskih partnera Crne Gore. Zadovoljstvo nam je što već imamo ovdje solidan broj hrvatskih kompanija, kao i sve više investicija u oblasti turizma. To je dobar trend i mi kao lokalna uprava nadamo se da bismo u narednom periodu mogli imati jednu značajniju ulogu u tim procesima”, rekao je Vuković.

On je kazao da Podgorica ima iskustva u suradnji s većim brojem lokalnih zajednica u Hrvatskoj kroz IPA projekte koji su tematski raznoliki – od energetske efikasnosti do vinskog turizma.

Podsjećajući da je izaslanstvo Grada Zagreba bilo prvo koje je posjetilo Podgoricu nakon obnove neovisnosti Crne Gore 2006. godine, Vuković je najavio da će čelništvo Podgorice za par tjedana posjetiti glavni grad Hrvatske.

Grubišić se složio s tom ocjenom, ističući da je već razgovarao s čelnim ljudima Zagreba, te da su oni spremni prenijeti svoja iskustva, posebno u oblasti turizma.

Tagovi: crna gora, IPA, vuković, zagreb,

Više iz kategorije