Grad Svetog Nikole – savršeno druženje za djecu!

Grad Svetog Nikole djeca radosno očekuju svake godine i uplovljavaju u prekrasnu predbožićnu priču..

  • Kultura
  • Objavljeno 15.11.2018
  • Piše: Josipa Maksimović

Blagdanska groznica sve je bliže Zagrebu. Djeca s velikim nestrpljenjem očekuju dolazak Svetog Nikole. Ovaj zaštitnik mališana i pomoraca stoljećima je inspiracija kojoj se veselimo početkom svakog prosinca. Upravo nas njegov dolazak uvodi u vrijeme sreće i blagostanja.

Posljednjih godina prava čarolija koju jedva čekamo je jedinstveni Grad Svetog Nikole prepun mašte, ljubavi i dječjeg veselja. Svoja vrata Grad otvara u srijedu 5. i četvrtak 6. prosinca u zagrebačkom hotelu Akademija Cascade od 16 do 20 sati. Donosi nevakidašnju predbožićnu priču i ispunjenje snova naših najmlađih. Igra, darivanje, tematske radionice te druženje sa sportskim zvijezdama samo su dio čarolije koja nas vodi u čarobni svijet Svetog Nikole.

U 700 kvadratnih metara velikom Gradu najmlađe će dočekati upravo Sveti Nikola uz tradicionalno fotografiranje. Mališani će nakon druženja sa svojim zaštitnikom moći sudjelovati u edukativnom programu koji potiče kreativnost te kroz razne zadatke, igru i nagrade podiže svijest djece o važnosti održivosti naše planete, pravilnih prehrambenih navika i važnosti tjelesne aktivnosti od najranije dobi. Tu su i gosti iznenađenja, neke od najvećih hrvatskih sportskih zvijezda poput Gorana Ivaniševića te momčadi GNK Dinamo koji će druženjem i zajedničkim igrama zasigurno razveseliti brojna dječja lica. Doživljaj prave bajke i čarobnog Grada Svetog Nikole upotpunit će glazbeni nastup popularnog dječjeg zbora Zagrepčanke i dečki te nastupi kazališnih izvođača, mađioničara, oslikavanja lica i brojnih ostalih veselih sadržaja.

Grad Svetog Nikole u suradnji sa Zakladom Hrvatska za djecu ove će godine imati još jednu lijepu notu. Zaklada će nas predstavljanjem svojih aktivnosti podsjetiti na istinsku važnost ovog blagadana, a to su međusobno pomaganje, empatija, darivanje i uveseljavanje jedni drugih. Grad Svetog Nikole održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

A znate li pravi razlog zbog kojeg diljem svijeta već tisućljećima slavimo Svetog Nikolu? Poput Isusa, smirivao je uzburkano more stoga je zaštitnik mornara. Svojim blagoslovom ozdravio je dijete kojem je zapela riblja kost u grlu, te ga nazivamo zaštitnikom djece. U svom životu uvijek se borio protiv nepravde i za ljubav prema bližnjemu u kojem je prepoznavao Boga. Milijuni djece diljem svijeta.

Izvor: Zagreb Online

Tagovi: božić, djeca, sveti nikola,

Više iz kategorije