GO HNS Grada Zagreba: ‘Nova zaduživanja, a projekti se ne ostvaruju’

'Što je pola milijarde kuna, reći će vjerojatno odgovorni u gradu i Holdingu, zar ne?' - stoji u priopćenju ...

  • Politika
  • Objavljeno 23.05.2019
  • Piše: Antonela Verković

Povodom vijesti o novom zaduživanju Zagrebačkog holdinga u iznosu od 150 milijuna kuna, iz GO HNS Grada Zagreba poslali su priopćenje koje prenosimo u cijelosti …

Grad Zagreb ponovno se zadužuje. Osim već ranije najavljenih 350 milijuna kuna novog zaduživanja Grada Zagreba koje dolazi na odobrenje na sjednicu Gradske skupštine za 10-ak dana, u pripremi je još jedno zaduživanje Zagrebačkog holdinga u iznosi od 150 milijuna kuna, na koje i grad i Gradska skupština trebaju dati odobrenje, a sve pod obrazloženjem da se završe projekti koji su započeti u 2018. godini, te pokrenu novi u 2019. godini. Dakle, ukupno pola milijarde kuna novog zaduživanja građana Zagreba!

Iako smo očekivali, barem prema najavama gradonačelnika, da će se svi najavljivani i planirani projekti i financirati i da će za sve biti novaca, što će biti riješeno rebalansom proračuna ako bude potrebno, sada vidimo da se obećanja pokušavaju ispuniti daljnjim zaduživanjem Zagrebačkog holdinga i Grada Zagreba, odnosno nas građana.

Ponovno apeliram na gradonačelnika, gradsku upravu i Upravu Zagrebačkog holdinga da se uozbilje u obavljanju svog odgovornog posla, te da jasno pokažu podatke što se može, a što ne, financirati iz proračuna i sredstvima Holdinga!

Jer ako se ovako nastavi, dubioze Grada Zagreba, odnosno Holdinga biti će sve dublje, a njihovo rješavanje sve teže. Ako Holding i Grad ne mogu dio projekata financirati, zašto onda ne apliciraju na EU fondove i od tamo, barem većim dijelom, pokriju njihovo financiranje.

Puno je pitanja, sve manje novaca i sve veće zaduživanje.

Što je pola milijarde kuna, reći će vjerojatno odgovorni u gradu i Holdingu, zar ne?

Samo koliko puta tako?

FOTO: Youtube screenshot

Tagovi: dugovi, GO HNS, priopćenje, tomislav stojak, zaduživanja, zagrebački holding,

Više iz kategorije