GNK Dinamo demantira isključenje braće Mamića i Vrbanovića iz kluba

GNK Dinamo navodi da Izvršni odbor nikada nije donio odluku da se navedeni isključe iz kluba.. Tko tu pije, a tko plaća?

  • Sport
  • Objavljeno 04.11.2018
  • Piše: Josipa Maksimović

Udruga “Dinamo to smo mi” objavila je u nedjelju, a mediji su to prenijeli, da su iz članstva GNK Dinamo izbačeni Zdravko Mamić, Zoran Mamić i Damir Vrbanović, no GNK Dinamo je odmah reagirao službeno demantirajući takve tvrdnje.

“Članak 19. Statuta GNK Dinamo navodi kako je Izvršni odbor jedino tijelo kluba koje donosi odluku o brisanju članstva iz kluba, a Izvršni odbor nikada nije donio odluku da se Zdravko Mamić isključi iz članstva kluba. Isto tako, “prošlog tjedna” nitko nije izvršio uvid u registar članova kako se navodi u priopćenju te slijedom toga niti jedna informacija iz priopćenja nije točna”, stoji u službenom priopćenju GNK Dinama poslanom u nedjelju medijima u kojem se dodaje kako “ne znaju kome je u interesu širiti dezinformacije u trenutku kada se klub priprema za jednu od najvažnijih utakmica u svojoj novijoj povijesti”.

Mediji su u nedjelju prenijeli priopćenje udruge “Dinamo to smo mi” da je na temelju zahtjeva iz svibnja ove godine dobila uvid u registar članova Dinama među kojima “više nema Zdravka Mamića, Zorana Mamića i Damira Vrbanovića, trojice nepravomoćnih osuđenika za izvlačenje 116 milijuna kuna iz kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna”.

Kako ističu iz udruge “Uprava kluba je bila primorana izbaciti ovu trojicu iz kluba nakon što je još u svibnju ove godine Udruga “Dinamo to smo mi” zatražila njihovo isključenje iz članstva”.

“Nažalost, na taj zahtjev iz kluba nam nikada nisu odgovorili, no uvjereni smo da se takvo nešto ne bi dogodilo da nismo predali naš zahtjev krajem svibnja. Zadovoljni smo da je naš pritisak i zahtjev urodio plodom i da Zdravko Mamić, kao i Zoran Mamić i Damir Vrbanović sada bar pravno više nemaju nikakve veze s klubom”, kazao je Juraj Čošić, predsjednik Udruge “Dinamo to smo mi”.

Zahtjev su članovi Udruge “Dinamo to smo mi” uputili prije presude suda u Osijeku, a temeljili su ga na članku 19. Statuta Dinama. U tom članku stoji kako “će Klub zahtjev za članstvom odbiti osobi za koju je pravomoćno utvrđeno da je Klubu svojim ponašanjem i radnjama nanijela štetu, kao i za vrijeme dok traju odgovarajući postupci”.

U međuvremenu je pravomoćna optužnica postala i nepravomoćna presuda zbog čega je Zdravko Mamić pobjegao iz Hrvatske zbog kazne zatvora iznad 5 godina, Zoran Mamić dobio 4
godine i 11 mjeseci zatvora, a Vrbanoviću nepravomoćno određena kazna zatvora od tri godine.

“Pozdravljamo ovu činjenicu da oni koji su oštetili Dinamo više nisu njegovi članovi. Iduće što klub treba učiniti je zatražiti od njih da vrate protupravno stečenu imovinsku korist, što je Skupština Dinama propustila učiniti. Ako oni to neće učiniti, naravno da ćemo mi morati podnositi takav zahtjev, ali isto tako i tražiti odštetu i kaznenu odgovornost od članova Skupštine kluba koji su glasali da Dinamo nije oštećen što je sud u Osijeku jasno demantirao nepravomoćnom presudom”, kazao je Čošić.

U “Dinamo to smo mi” smatraju da je ovim isključenjem iz članstva Zdravka i Zorana Mamića te Damira Vrbanovića završena jedna faza kluba koji se mora okrenuti svojoj budućnosti.

(Hina)

Tagovi: gnk dinamo, Mamić, Vrbanović,

Više iz kategorije