Site icon Zagreb danas

Gdje ima dima ima i vatre: pogledajte vatrene kadrove na najboljem BBQ vikendu u Svetoj Nedjelji

Ovaj vikend bio je u znaku dima u Svetoj Nedelji gdje se održao BBQ Weekend posvećen slavlju lokalnih proizvoda i proizvođača iz Svete Nedelje uz poznate kuhare i koktel majstore.

Na Jezeru Kipišće unatoč kiši subotu, u nedjelju su posjetitelji imali priliku uživati u odličnoj hrani, roštiljanju na jezeru, radionicama za djecu i neizostavnom glazbenom programu.

Posebnu pozornost privukla su gastro majstorstva braće Marina i Josipa Nekića koji su izveli su spektakl donoseći kombinaciju klasičnih specijaliteta i noviteta iz smokera, dok su Duje Pisac i Tomislav Turčan pripremali mesne delicije na vatri za sve prisutne. Prava atrakcija bila je i priprema janjećih koljenica u peki Limarije Sebastijan, koja je oduševila ljubitelje tradicionalnih okusa. Za potpuni doživljaj pobrinuo se poznati koktel majstor Karlo Ferenčak (bar Urania), koji je priredio mindblower koktele s Barun likerom i Kikkoman soja sosom, savršeno sparene s bogatim jelima s roštilja.

„BBQ Weekend privlači posjetitelje s područja cijele Zagrebačke županije, ali i šire. Na ovaj način ne promoviramo samo gastronomiju, već i grad Svetu Nedelju kao destinaciju za odmor, zabavu i dobru hranu“, istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec. 

Cilj događanja je pokazati ljepotu i kompleksnost pripreme hrane na vatri, ali s posebnim fokusom na dim koji doprinosi intenzivnijem i zanimljivijem okusu.

„Ovaj događaj dokaz je kako spoj prirode, tradicije i moderne kulinarske scene može privući i oduševiti posjetitelje. Posebno mi je drago što smo na BBQ Weekendu imali priliku predstaviti i nova jela poput dimljenog lososa u smokeru koji daje suvremen štih turističkoj i gastro ponudi.

Drago mi je što je BBQ Weekend postao mjesto gdje se susreću lokalna proizvodnja, kreativni kuhari i odlična zabava“, naglasila je direktorica TZG Sveta Nedelja Renata Vlahović. 

„Drago mi je što smo imali priliku na BBQ Weekendu u Svetoj Nedelji predstaviti i klasična i moderna jela te vidjeti osmijehe posjetitelja dok uživaju u svakom zalogaju. U smoker smo stavili i klasike i poneki eksperiment, a reakcije su bile sjajne i to nam daje poticaj za dalje“, dodao je Marin Nekić.

Uz savršenu hranu, za one najmlađe prije povratka u klupe i jesensku rutinu organizirane su besplatne kreativne radionice izrade naljepnica za djecu od 8 do 15 godina koje je vodio Krešimir Golubić, poznatiji kao Leon GSK.

Za zabavne taktove tijekom BBQ Weekenda bili su zaduženi acoustic duo HANDS & VOICE.

Exit mobile version