Garry Kasparov opet u Zagrebu

Uz "trenera svih trenera" Miroslava Ćiru Blaževića sudjelovat će i mnoge poznate osobe iz našeg društvenog života, a nekoliko mjesta rezervirano je i za najuspješnije mlade šahiste, koji će proći svojevrsne kvalifikacije.

  • Događanja
  • Objavljeno 28.12.2018
  • Piše: Marko Leskovar

U sklopu projekta “Šah uz školu”, a pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba, u Kristalnoj dvorani hotela Westin s početkom u 17 sati i 30 minuta Garry Kasparov će u subotu odigrati simultanku protiv dvadesetak sudionika.

Uz “trenera svih trenera” Miroslava Ćiru Blaževića sudjelovat će i mnoge poznate osobe iz našeg društvenog života, a nekoliko mjesta rezervirano je i za najuspješnije mlade šahiste, koji će proći svojevrsne kvalifikacije.

Naime, u prijepodnevnim satima sutra će se u “Westinu” održati i turnir “Šah uz školu” na koji se do sada prijavilo preko 150 učenika zagrebačkih osnovnih škola.

Pobjednici tog turnira dobit će priliku odmjeriti snage s nekadašnjim svjetskim prvakom.

Na otvaranju simultanke Kasparov će se obratiti našoj javnosti s velikom viješću o održavanju najjačeg svjetskog šahovskog turnira u 2019. godini u Hrvatskoj. Na turniru “Top 12” sudjelovat će najbolji svjetski šahisti predvođeni svjetskim prvakom Magnusom Carlsenom.

Tagovi: garry kasparov, šah, zagreb,

Više iz kategorije