Franz Ferdinand i Jocker out sutra na Špancirfestu – ulaz na koncert besplatan

Glazbena atmosfera je uzavrela i s nestrpljenjem se očekuje dolazak headlinera Franza Ferdinanda te njihove predgrupe Joker Out, koji će danas nastupiti na glavnoj festivalskoj PAN pozornici Stari grad

  • Kultura
  • Objavljeno 22.08.2023
  • Piše: Danilo Maričević

Varaždinska gradska jezgra od prošlog je petka pretvorena u najveću pozornicu na otvorenom, na kojoj se održava jubilarno, 25. izdanje Špancirfesta, najvećeg uličnog festivala, kojim već tradicionalno slavimo kraj ljeta.

Glazbena atmosfera je uzavrela i s nestrpljenjem se očekuje dolazak headlinera Franza Ferdinanda te njihove predgrupe Joker Out, koji će danas nastupiti na glavnoj festivalskoj PAN pozornici Stari grad.  Škotske glazbene zvijezde na Špancirfest, prema njihovim riječima, dolaze s pravim rock spektaklom, a show priprema i mladi slovenski bend Joker Out, koji se nakon turneje po UK bacio na snimanje novog singla i puni energije stižu u Varaždin. Velika im je čast što će podijeliti pozornicu baš s Franz Ferdinandom, autorima modernog britanskog zvuka, jer se u tom pravcu i sami često glazbeno pronalaze.

Ulaz na koncert je besplatan, kao i na sve ostale koncerte na glavnoj festivalskoj pozornici. Besplatno je i uživanje u odličnim nastupima performera, koji gradom šire nevjerojatnu količinu pozitivne energije. Dolaze iz 10-ak zemalja svijeta i garantiraju energične, atraktivne i iznimno šarene nastupe na ulicama i trgovima povijesne jezgre.

A kad nakon koncerata i španciranja ogladnite čekaju vas 3 eno gastro zone, Špancir Burger Festival, Carlsberg Food & Party zona i Vinski grad, sve tri s raznim specijalitetima. No, još je nekoliko izdvojenih gastro kutaka; Reshetka International svoj je privremeni dom pronašla na Habdelićevom trgu. Priprema ukusne i sočne burgere iz svoga low&slow programa, a višestruki je dobitnik i nagrada za kvalitetu svojih burgera. Na Trgu slobode, na samom ulazu u Špancirfest, smjestio se food truck ŠIŠ iz Slovenije. Prvi su put na Špancirfestu, a recepture su im pripremala dvojica Chefova od kojih jedan ima Michelinovu zvjezdicu, a drugi preporuku za nju.

Kako bi se što lakše stiglo do centra, Grad Varaždin i TZ grada Varaždina osigurali su besplatno parkiranje na parkingu Auto Kluba Varteks u Biškupečkoj ulici, a od tamo također besplatan prijevoz “busekima” do središta grada i to tijekom Špancirfesta od 17 h  do 24 h.

Špancirfest traje do nedjelje, 27. kolovoza a sve dodatne informacije pogledajte na www.spancirfest.com.

FOTO: TZ Grada Varaždina

Tagovi: Franz Ferdinand, Jocker, koncert, špancirfest,

Više iz kategorije