Franjevci dijele besplatne pizze za sve građane

Franjevci su dobili veliku donaciju pizza koja nadmašuje potrebe pučke kuhinje pa pozivaju narod po svoj komad... Pogledajte gdje!

  • Zagreb
  • Objavljeno 19.11.2018
  • Piše: Josipa Maksimović

Pučka kuhinja na zagrebačkom Svetom Duhu koju vode franjevci konventualci poziva sve građane da dođu po besplatne pizze. Pučka kuhinja dobila je veliku donaciju pizza koje uvelike nadmašuju njezine potrebe te su odlučili ponuditi svim zainteresiranim građanima mogućnost da dobiju potpuno besplatno pizze.

Radi se o smrznutim pizzama eminentnog proizvođača iz Njemačke Dr. Oetker s kojim franjevci redovito surađuju dugi niz godina. “No, količina smrznutih pizza je toliko velika da nadmašuje potrebe pučke kuhinje pa upućujem poziv svim građanima da slobodno dođu u dopodnevnim satima u pučku kuhinju na adresi Sveti Duh 33”, kazao je za HKR fra Vladimir Vidović.
“Pučka kuhinja franjevaca svakodnevno pripremi tristotinjak obroka koji se podijele svima koji taj dan dođu na ručak. Osobitost ove Pučke kuhinje je u tome što ne provjerava identitet korisnika nego pomaže svakome čovjeku koji dođe. Uvijek imajući kao nadahnuće evanđeoske riječi Dajte im vi jesti,” istaknuo je voditelj pučke kuhinje na Svetom Duhu fra Vladimir Vidović.

U djelovanje kuhinje uključeni su brojni volonteri koji svojim radom pomažu franjevcima čineći dobro. Pučka kuhinja okuplja i druge kršćane. Tako kao volonteri sudjeluju i učenici Pravoslavne gimnazije kao i studenti s protestantskog fakulteta.

Izvor: Zagreb.info

Tagovi: franjevci, pizza, pučka kuhinja,

Više iz kategorije