FOTO Zagreb je ovog vikenda bio zaogrnut čarobnim plaštem: povorka Ministarstva magije oduševila je prolaznike

Obožavatelji su s nestrpljenjem dočekali pretpremijeru Čudesne zvijeri: Dumbledoreove tajne, a vikend magije samo je zaokružio čarobnu priču

  • Zagreb
  • Objavljeno 11.04.2022
  • Piše: Danilo Maričević

Proteklog vikenda Hrvatska je dočekala dugoočekivani, treći nastavak franšize koja nas vraća u magični svijet J.K.Rowling. Čudesne zvijeri: Dumbledoreove tajne, studija Warner Bros Pictures, u distribuciji Blitz filma, novo je poglavlje koje donosi pregršt avantura i pustolovina s dobro poznatim protagonistima i antagonistima te vječnu borbu svjetla i tame. Osim uzbudljivih zapleta, treći nastavak otkriva i dosad nepoznate detalje iz bogate biografije intrigantnog Albusa Dumbledora. Najveći fanovi imali su priliku pogledati pretpremijerne projekcije, a od 14. travnja film će biti na redovnom rasporedu.

Međutim, filmsko uzbuđenje iz kinodvorana CineStara preselilo se i na ulice Zagreba, koje su ovog vikenda bile posute čarobnom prašinom. Građane je pozdravljala vesela povorka Ministarstva magije odjevena u prigodne kostime, koja je od Gajeve ulice, točnije od Fan & Fun shopa, krenula put Branimir Mingle Mall-a.

Tamo su ih, na Vikendu magije, dočekali mnogobrojni obožavatelji magičnog univerzuma, u interijeru ukrašenom eksponatima poput čarobnih štapića, picketa, sniflera, makete Hogwartsa te brojnim drugim replikama. Održan je i izbor najboljeg kostima, a pobjedniku je uručena vrijedna nagrada – ekskluzivni set za pisanje Newta Scamandera, u koferu! Povodom Vikenda magije u svim CineStar kinima diljem Hrvatske oni najsretniji, slučajnim odabirom, osvojili su fantastične tematske nagrade, osigurane od strane „Hoću knjigu“.

Opijeni magijom, mnogobrojni fanovi uživali su filmskoj projekciji u najprestižnijim kino formatima: IMAX, 4DX, Gold Class i tematskim manifestacijama, a oni najsretniji kućama su odnijeli vrijedne nagrade. Magična avantura se nastavlja jer već 16. i 17.4. Kaptol Boutique Cinema priprema nova iznenađenja, a najveći sretnici osvojit će tematske poklone poput čarobnih štapića.

Foto: Bojan Zibar

Tagovi: magija, ministarstvo magije, povorka,

Više iz kategorije