FOTO Sportska atrakcija u srcu Zagreba

Dosad neviđeni atletski spektakl na Trgu bana Jelačića oduševio publiku!

  • Sport
  • Objavljeno 09.09.2022
  • Piše: Danilo Maričević

Zagreb City Challenge u sklopu 72. Boris Hanžeković memorijala doveo je atletsku skakačku elitu u srce Zagreba. Glavni zagrebački trg na jedan je dan ugostio vrhunske natjecatelje iz cijelog svijeta i okupio brojne gledatelje koji su uživali u atletskom spektaklu i sportskim atrakcijama u središtu Zagreba. Događaj kakav u Zagrebu još nije viđen, priuštio je Zagrepčanima doživljaj sportskog spektakla na svjetskoj razini. Pred svojom su publikom ostavili srce na terenu naši predstavnici: Filip Pravdica koji je slavio sa srebrom, a Marko Čeko s broncom u skoku u dalj, troskokašica Paola Borović koja je osvojila broncu, kao i Lara Juriša u skoku s motkom.

Publika je tako imala jedinstvenu priliku pogledom iz neposredne blizine gledati dosegnute visine skakačica s motkom, pratiti rezultate troskokašica i doslovno osjetiti pijesak doskočišta skoka u dalj.  

Osim sjajnih sportskih uspjeha, svijet je obišla slika koja spaja sport, povijest, kulturu i turizam, pri čemu se Zagreb priključio tek nekolicini svjetskih metropola koje su se odvažile na ovakav sportski podvig o kojem će se još dugo pričati. Zagreb City Challenge nisu propustili ni predstavnici vlasti, osobe iz javnog života, kao i poznati sportaši i sportašice, koji su natjecatelje podržali navijanjem i pljeskanjem.

Dani vrhunske atletske se nastavljaju. Tako Zagreb još u subotu očekuje noćni spektakl bacanja kugle na Gradskim fontanama, Memorijal Ivana Ivančića, a u nedjelju 72. Boris Hanžeković memorijal na Sportskom parku Mladost na kojima nastupaju najjača imena svjetske atletike, kao i naš Filip Mihaljević i Sandra Perković.

FOTO: Julien Duval

Tagovi: atletika, trg bana jelačića, Zagreb City Challenge,

Više iz kategorije