(FOTO) Policija potvrdila sumnju pronalaskom improviziranog laboratorija

Pronašli su veće količine amfetamina, heroina i smole konoplje (hašiš), 113 komada stabljika konoplje...

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je muškarac na zasad neutvrđen način radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine amfetamina, heroina i smole konoplje (hašiš), koje je potom skrivao, vagao i prepakiravao u kući na području Velike Gorice.

U cilju proizvodnje i preprodaje konoplje (marihuana), uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti te uređaja za ventilaciju stvorio je uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio konoplju (marihuana) te je drogu heroin, amfetamin, smolu konoplje (hašiš) i konoplju (marihuana) preprodavao.

Jučer, 13. svibnja 2020. godine obavljena je pretraga njegove kuće te je pronađen improvizirani laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka, u kojima je zasađeno ukupno 113 komada stabljika konoplje (marihuana), 1,5 gram konoplje (marihuana), 20 grama smole konoplje (hašiš), 3,2 grama heroina, 100,9 grama amfetamina, digitalna vaga za precizno mjerenje mase s tragovima droge i novac za koji postoje osnove sumnje da potječe od kupoprodaje droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 42-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

foto: PU zagrebačka

Tagovi: diler, droge, heroin, konoplja, pretraga stana, uhićen,

Više iz kategorije