FOTO: Pivoljupci, znate li tko je Klara Gelo?

Pivoljupci će se posebno usrećiti ovom činjenicom.. Em djevojka, em pivo.. U državi imamo zaista svakakve dragulje, ali Klara je dobitna kombinacija!

  • Lifestyle
  • Objavljeno 22.11.2018
  • Piše: Josipa Maksimović

Dragi pivoljupci, znate li tko je Klara Gelo? Možda ne znate za nju, ali nije isključena opcija da ste probali njenih ruku djelo..

Naime, Klara Gelo je naizgled jednostavna djevojka iz Zaprešića koja nam je zapela za oko jer, pazite sad, proizvodi vlastito pivo!

Klara Gelo

Klara ruši sve tipične stereotipe i dokazuje da se i u ovoj branši mogu naći uspješne žene. Osim toga, kod Klare je posebno zanimljiva činjenica da prije upisa na fakultet nije bila “pivopija”, a samim time, pivo ju nije ni previše zanimalo.

S vremenom je počela isprobavati ponudu na tržištu i postala fascinirana procesom proizvodnje. Najviše ju je opčinila činjenica da finese utječu na konačni proizvod, koji zatim svi mi pivoljupci s ljubavlju degustiramo.

pivo

Klara kaže kako je o proizvodnji piva dosta toga naučila i na fakultetu, ali je odlučila produbiti svoje znanje. Trošila je stipendiju koju je dobivala zahvaljujući činjenici da je u 10% najboljih studenata (bravo Klara, nismo iznenađeni) na opremu, sastojke i putovanja na kojima je isprobavala razna europska piva.

Ovaj posao zvuči kao san.. Degustiranje i učenje – ugodno s korisnim (vidi se da je autorica teksta pivopija, zar ne?). Nakon “mukotrpnog” isprobavanja opcija, Klari je trebala godina i pol da se ohrabri i skuha svoje prvo pivo.

Tu je došla do novog saznanja: “Shvatila sam da je relativno lako skuhati pivo, ali je teško skuhati odlično pivo”, rekla je.

pivo

 

Klara je proizvedeno pivo dijelila svojim prijateljima, koji su, jadni, morali biti pokusni kunići. Bilo je tu odličnih piva i onih malo lošijih, ali na greškama se uči, zar ne? Njena obitelj, dečko i prijatelji su joj oduvijek bili potpora.

Klari predviđamo svijetlu budućnost.. A onima oko nje malo mutniju, s obzirom na veliku količinu isprobanih piva 😉

Foto: Klara Gelo priv. 

 

 

Tagovi: Klara Gelo, pivo, pivoljupci, proizvodnja piva,

Više iz kategorije