(FOTO) Legenda sportskog novinarstva dobila grafit na zagrebačkim Ravnicama

ZVONIMIR MAGDIĆ AMIGO

  • Sport
  • Objavljeno 08.04.2019
  • Piše: Nikol Boljfetić

Nekoliko sati nakon što je Dinamo osigurao proljeće u Europi, u studenom 2018. preminula je legenda sportskog novinarstva – Zvonimir Magdić Amigo. Dočekao je da jedna od njegovih najvećih ljubavi ostvari san koji je Zagreb sanjao dugih 49 godina, a potom je izdahnuo.

Amigo je bio osebujan novinar, zaljubljenik u Dinamo, zagrebačke legende i južnoamerički nogomet. Njegove romantičarske rečenice upijale su generacije ljubitelja nogometa, a netom prije no što nas je napustio, Zagrebu je ostavio vrijedno djelo “Ico Hitrec, hrvatski nogometaš svih vremena”.

No, Zagreb je pronašao način da se barem djelomično oduži čuvaru zagrebačke nogometne povijesti pa je tako Amigo dobio jedinstven grafit na zagrebačkim Ravnicama, preko puta stana u kojem je živio.

“Gracias senor Amigo, adios!”, poruka je koja krasi grafit na kojem je naslikan Amigov lik, s olovkom i bilježnicom u ruci te grbovi Hrvatske, Zagreba, Građanskog i Dinama.

Potez ekipe s kvarta najviše je oduševio Amigovu vjernu suputnicu, njegovu suprugu Zdenku Magdić koja je sa suzama u očima pratila proces izrade možda i najljepšeg zagrebačkog grafita.

 

Foto: Zagreb Danas

Tagovi: ravnice, zvonimir magdić amigo,

Više iz kategorije