[FOTO] Festival Q’Art na Trnjanskoj Savici oduševio posjetitelje

Festival je ponudio bogat glazbeni, radionički i rekreativni program, privlačeći posjetitelje svih uzrasta

  • Lifestyle
  • Objavljeno 20.05.2024
  • Piše: Danilo Maričević

U zelenom okruženju Trnjanske Savice jučer je održan Q’Art festival, privukavši brojne posjetitelje raznolikim programom koji je trajao od 14:00 do 20:30 sati. Festival je ponudio bogat glazbeni, radionički i rekreativni program, privlačeći posjetitelje svih uzrasta.

Festival je službeno započeo u 14:00 sati, a od tada je Trnjanska Savica vrvjela radoznalim posjetiteljima. Jedan od prvih događaja bio je Salon ljepote na cesti gdje je od 15:00 do 18:00 sati poznati frizer Asaad Alhusein priređivao frizure ispod drveta, što je privuklo mnoge znatiželjnike koji su željeli iskusiti ovu jedinstvenu uslugu na otvorenom.

Radionički program bio je bogat i raznovrstan. Najmlađi su uživali u radionici Odgoj s glazbom koju je vodio Zagreb Centar od 16:00 do 17:15 sati. Veselo crtanje vodom, bojom i pjenom vodila je mARTina cijelo popodne od 14:00 do 20:00 sati, dok je Modelarski klub Ferdinand Budički organizirao Vožnju modela automobila, što je oduševilo mlade ljubitelje modelarstva.

Dobro posjećena je bila i Pričaonica Vile Mila Bajke Tka, gdje je Maja Stanković u terminu od 15:00 do 16:00 sati ispričala bajku “Kraljeva kći”, te vježbe i igre koje je priredio DVD Trnje za najmlađe.

Posebnu pozornost privukla je radionica Veslanje na Savi, veslamo na travi koju je organizirao Kanu klub Končar od 15:00 do 18:00 sati. Istovremeno, ljubitelji keramike mogli su se okušati u Keramičarskoj radionici Sanje Fališevac.

Knjižnica Savica sudjelovala je s radionicama Pričopecalište & Spoj na slijepo od 15:00 do 19:00 sati, dok su od 16:00 do 17:30 sati bile organizirane tri radionice: Livadna bauštela fantastičnih svjetova (Društvo za znanstvenu fantastiku SFera), Joga u parku – učenje jezika kroz pokret (Iva Đanović) i Nježna joga na stolicama za starije (Branka Valčić). Silvia Tomi Bilan održala je radionicu zvukoterapije Na zvučnom valu.

Od 17:30 do 19:00 sati, posjetitelji su mogli sudjelovati u izradi ukrasno-uporabnih predmeta na radionici Imena naših ulica koju su vodile Verica Stepić i Dolores Kranjic Santek, dok je Branka Valčić vodila radionicu pisanja Ponesi dekicu i oslobodi pisca u sebi.

Glazbeni program oduševio je posjetitelje. Tritonus glazbeni tečajevi nastupili su u 17:45, a atmosferu je dodatno zagrijao Gypsy Swing Quartet Spirologija svojim koncertom u 18:15 sati.

Festival Q’Art na Trnjanskoj Savici pokazao se kao sjajan događaj, privukavši mnoštvo posjetitelja i pruživši im dan ispunjen kreativnošću, zabavom i zajedništvom. Organizatori su izrazili zadovoljstvo velikim odazivom te su najavili da će nastaviti s organizacijom ovog jedinstvenog festivala.

Foto: Marin Tomaš

Tagovi: Q'ART, Trnjanska Savica,

Više iz kategorije