Film “Sam samcat” redatelja Bobe Jelčića u redovitoj kino distribuciji

U filmu još glume Miki Manojlović, Snježana Sinovčić Šiškov, Lea Breyer, Vanesa Glođo, Krešimir Mikić, Dean Krivačić, Marko Makovičić, Jagoda Kralj Novak, Izudin Bajrović.

  • Kultura
  • Objavljeno 10.01.2019
  • Piše: Marko Leskovar

Dugometražni igrani film “Sam samcat” redatelja i scenarista Bobe Jelčića, filmska priča o ocu koji se nakon rastave braka bori za više vremena sa svojim djetetom, kreće 17. siječnja u redovnu hrvatsku kinodistribuciju.

U središtu filma je razvedeni Marko (glumi ga Rakan Rushaidat) koji, nesretan što ne može posjećivati svoje dijete onoliko koliko bi htio, odnosno jednako kao i majka, pa obilazi razne urede i institucije hvatajući se u koštac s nefunkcionalnim birokratskim aparatom.

Članovi obitelji i prijatelji, s kojima je u gotovo svakom kadru filma, žele mu pomoći dobronamjernim savjetima, ali ga u suštini ne razumiju pa se on u njihovoj blizini osjeća i dalje usamljeno. Jaka očinska ljubav tako postaje izvor njegove velike patnje, ali i najveće životne radosti.

Film je sniman na tridesetak zagrebačkih lokacija, a nastao je u koprodukciji Hrvatske, Nizozemske, Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore, premijerno je prikazan na Sarajevo Film Festivalu te u Amsterdamu, na Zagreb Film Festivalu i u Kairu.

U filmu još glume Miki Manojlović, Snježana Sinovčić Šiškov, Lea Breyer, Vanesa Glođo, Krešimir Mikić, Dean Krivačić, Marko Makovičić, Jagoda Kralj Novak, Izudin Bajrović.

Pomoćnik redatelja bio je Radivoje Andrić, koji je s Jelčićem već surađivao na njegovom prethodnom filmu “Obrana i zaštita”.

Filmska ekipa bit će na premijernim projekcijama filma u  Kinematografima Dubrovnik (11. siječnja), riječkom Art- kinu Croatia (16. siječnja) te dan kasnije u splitskom Kinu Karaman.

Tagovi: bobo jeličić, film, kino, sam samcat,

Više iz kategorije