Filharmonijski bal u ritmu najpoznatijih valcera 30. prosinca

Filharmonijski bal tradicionalni je koncert u maniri bečkih novogodišnjih koncerata, a ove godine Zagrebačkom filharmonijom na Balu će ravnati dirigent Ivan Hut

  • Kultura
  • Objavljeno 26.12.2018
  • Piše: Alan Srčnik

Tradicionalni Filharmonijski bal kojim Zagrebačka filharmonija 30. prosinca ispraća staru i dočekuje novu godinu, ove će godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu glazbenu godinu zaključiti najljepšim novogodišnjim valcerima, arijama i polkama na koncertu najavljenom kao najluđa filharmonijska noć u godini – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

Filharmonijski bal tradicionalni je koncert u maniri bečkih novogodišnjih koncerata, a ove godine Zagrebačkom filharmonijom na Balu će ravnati dirigent Ivan Hut, uz solističke nastupe mladih perjanica hrvatske operne scene, sopranistice Ilijane Korać Teklić i baritona Leona Košavića.

Nastup će uveličati i Djevojački zbor Zvjezdice, čije male članice svojim glasovima svaku svečanu prigodu dodatno “zasjaje”, ističu iz Filharmonije.

Najavljuju bogat glazbeni program na kojem će se naći neki od najljepših novogodišnjih valcera, arija i polki koji će publiku povesti u svijet bečkih dvorova, zlatne glazbene raskoši i prepoznatljivih novogodišnjih melodija vedrog i plesnog karaktera, uključujući nezaobilazne klasike “Na lijepom plavom Dunavu” i “Radetzky marša”, najprepoznatljivijih  kompozicija novogodišnjih koncerata koji kod publike bude snažnu asocijaciju na novogodišnju atmosferu.

No, filharmonijski “doček prije dočeka” ne završava posljednjom kompozicijom u dvorani: nakon koncerta u Velikoj dvorani, posjetitelji su pozvani na ples i druženje u predvorje gdje će ih uz plesne evergreene i poznate melodije zabavljati Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića.

“Revijski orkestar garancija je dobre zabave i neizostavan dio plesne atmosfere u opuštenom ambijentu Filharmonijskog bala te najljepši način da otpratimo 2018. godinu”, poručuju Filharmoničari.

Pozivaju sve posjetitelje da obuku najljepše večernje haljine i najelegantnija crna odijela i priušte si posebnu prednovogodišnju večer, uz obećanje da ih u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog očekuje najluđa filharmonijska noć u godini.

Tagovi: filharmonijski bal, vatroslav lisinski,

Više iz kategorije