Elvis Sudar, Muhammed Jafo i Zora Markotić u utrci za Volonterski Oskar 2022.

Putem web stranice Volonterski Oskar, kandidat ili kandidatkinja s najvećim brojem glasova bit će proglašen zagrebačkim volonterom ili volonterkom 2022. godine

  • Lifestyle
  • Objavljeno 15.11.2022
  • Piše: Danilo Maričević

Četrnaestu godinu u nizu Volonterski centar Zagreb (VCZ) organizira dodjelu Volonterskog Oskara, godišnje nagrade kojom se honorira individualni volonterski doprinos na području Grada Zagreba. U prvoj fazi povjerenstvo VCZ-a odabralo je, prema unaprijed utvrđenim kriterijima, troje kandidata za završni izbor, a sada glavnu ulogu imaju građani.

Za Elvisa Sudara (Franak – Udruga za zaštitu potrošača korisnika financijskih usluga), Muhammeda Jafa (Are You Syrious?) i Zoru Markotić (Čisteći medvjedići) građani mogu glasati od 15. studenog do 4. prosinca putem web stranice Volonterski Oskar, a kandidat ili kandidatkinja s najvećim brojem glasova bit će proglašen zagrebačkim volonterom ili volonterkom 2022. godine, na svečanoj dodjeli nagrade koja će se održati u ponedjeljak 5. prosinca, na Međunarodni dan volontera.

Elvis Sudar predsjednik je Upravnog odbora Udruge Franak već četiri godine, a aktivni je član od travnja 2012. godine. U udruzi se zalaže za ispunjavanje svih ciljeva, kao što su poticanje i razvoj svih oblika pravne zaštite potrošača korisnika financijskih usluga i proizvoda protiv postupaka kreditnih i ostalih financijskih institucija, unapređivanje zakonske i podzakonske regulative kojima se uređuju poslovanje pružatelja i potrošača korisnika financijskih usluga te usklađivanje istih s pravnom stečevinom EU.

  • Troje kandidata u užem izboru za Volonterski Oskar 2022. su Elvis Sudar (Franak), Muhammed Jafo (Are You Syrious?) i Zora Markotić (Čisteći medvjedići)
  • Glasanje za dobitnika glavne nagrade otvoreno je od 15. studenog do 4. prosinca na web stranici Volonterski Oskar
  • Svečana dodjela nagrada, uključujući i nagradu za životno djelo te dvije nove nagrade u obrazovnom i poslovnom sektoru, bit će dodijeljene 5. prosinca

Muhammed Jafo volonter je u udruzi Are You Syrious? od 1. kolovoza 2021. godine. U 2022. godini ostvario je 175 volonterskih sati u aktivnosti pružanja direktne humanitarne pomoći – Free shop. Muhammed unutar svojeg angažmana pruža usluge prevođenja i kreiranja sadržaja za društvene mreže Udruge te je pokazao iznimnu predanost i volju za pomaganjem ljudima u potrebi te iznimnu sposobnost efikasnog funkcioniranja u stresnim situacijama.

Zora Markotić aktivna je članica Građanske ekološke inicijative Čisteći medvjedići te je u razdoblju od 1. siječnja do 1. studenog 2022. godine volontirala ukupno 220 sati. Od aktivnosti u koje je bila uključena posebno se ističu čišćenje okoliša, organizacija prijevoza za druge volontere, briga za alat i sve potrebno za održavanje akcija čišćenja, organizacija hrane i pića, promoviranje na terenu i na društvenim mrežama te stvaranje dobre atmosfere na svim akcijama.

Uz Volonterskog Oskara u kategoriji građani volonteri, ove su godine uvedene dvije nove kategorije koje će nagraditi najbolje u obrazovnom i poslovnom sektoru: Volonterski Oskar za škole i fakultete koji aktivno razvijaju svoje volonterske klubove i potiču volontiranje među učenicima i studentima te Volonterski Oskar za tvrtke koje potiču zaposlenike na volontiranje i razvijaju vlastite volonterske programe.

Na svečanoj dodjeli bit će već tradicionalno uručena i nagrada za životno djelo.

Ovom nagradom, začetnik i organizator, Volonterski Centar Zagreb, već 14. godinu zaredom nagrađuje volonterke i volontere koji svojim nesebičnim i često nemjerljivim doprinosom pomažu razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu. Natječaj se provodi u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

 

Tagovi: Elvis Sudar, Muhammed Jafo, volonterski oskar, Zoru Markotić,

Više iz kategorije