Društvenim mrežama kruži šokantna priča iz zagrebačkog vrtića: Bogata djeca se ne žele igrati sa siromašnim dječakom

JE LI OVO MOGUĆE?

Društvenim mrežama već danima kruži potresna priča iz zagrebačkog vrtića čiji autor je navodno vrtićka psihologica. Prema njezinim riječima, bogata djeca dobi 4 do 5 godina ne žele se igrati s jednim dječakom lošijeg imovinskog stanja, a njihovi roditelji takvo ponašanje – podržavaju.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Imam prijateljicu koja radi kao psiholog u dječjem vrtiću u centru Zagreba. Zove me danas, sva potresena. U vrtiću ima 5 dječaka koji se stalno druže, igraju… baš su prijatelji.. vrtić je u petak organizirao zabavu, djeca od kuće donose najdražu im igračku i igraju se s njom.. 4 dječaka iz grupice su donjela nekakve skupe robote.. 5. dječak je donio stari, maleni autić..

Teta je vidjela da se dječak igra sma u kutu i plače.. nije sa svojim prijateljima.. došla je do njih 4 i pitala ih iz kojeg je razloga tako.. odgovor djece od 4-5 godine je bio: ‘on je siromašan i mi se ne želimo igrati s nekim tko je siromašan!’

HEJ!!! DJECA OD 4-5 GODINA IZBACUJU NEKOG IZ DRUŠTVA ZBOG FINANCIJSKOG STANJA????

Prijateljica je odmah za danas dogovorila posjet roditelja svih 5 dječaka. To su roditelji redom imućniji. Jedan je sin političara, jedan od suvlasnik osiguranja, jedan menadžer sportaša….. Njihov odgovor je bio: ‘zašto vi tjerate naše sinove da se druže s nekim tko očito je daleko ispod njih? Tko neće ići u privatne škole?’ Samohrana majka tog ‘siromašnog’ dječaka je šutjela..

Da se razumijemo.. nemam ja ništa protiv skupih igračaka privatnih škola i luksuza.. tko može, naravno, zašto ne.. ali učiti djecu da je netko manje vrijedan od njih zato što je nema novaca??? Zato što je siromašan??? Raditi idiote od djece od malena??? Zaista???”, stoji u objavi.

Foto: Pixabay

Tagovi: djeca, dječji vrtić,

Više iz kategorije