Drugi bliski susret Markuševčana s jazavcem u manje od dva tjedna

Iz Dumovca su podsjetili da je njihova terenska ekipa u Markuševcu bila i 22. studenoga kad je preuzela jazavca koji se bio udomaćio pa su ga Markuševčani viđali danima

  • Događanja
  • Objavljeno 06.12.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Terenska ekipa iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba je, drugi put u manje od dva tjedna, “iseljavala” jazavca iz zagrebačkog naselja Markuševec.

Jazavac je u subotu popodne šetao po dvorištu u Markuševcu, a budući da ga vlasnik nije znao otjerati, u pomoć je pozvao Sklonište u Dumovcu. Oni su jazavca uhvatili, stavili u transportni spremnik i odvezli na Medvednicu.

Iz Dumovca su podsjetili da je njihova terenska ekipa u Markuševcu bila i 22. studenoga kad je preuzela jazavca koji se bio udomaćio pa su ga Markuševčani viđali danima.

“Tog smo jazavca pustili u šumu na obroncima Medvednice, no jučer smo otišli mnogo dalje na planinu kako bismo pustili preuzetu životinju”, priopćili su iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu.

Je li riječ o istoj ili različitoj zvjerki, ne znaju. Slične su veličine, no kako u intervencijama nije bilo potrebe za veterinarskom skrbi, životinje nisu detaljno pregledavane.

Možda je, kažu, riječ o braći, a možda i o istom jazavcu koji je shvatio da mu je život u blizini čovjeka dobar. Blizu kuća može pronaći dobro mjesto za jazbinu, a ostaci hrane, pronađeni u otpadu, jazavcu mogu biti slastan obrok, naveli su iz Skloništa za nezbrinute životinje.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: jazavac, markuševac, zagreb,

Više iz kategorije