Dean Duda potvrdio da je održano Fakultetsko vijeće

 Duda je istaknuo kako je riječ internom dokumentu te da izjave ne može dati. "Ne mogu vam dati izjavu i ne znam kako je to iscurilo u javnost", rekao je Duda.

Prodekan za organizaciju i razvoj Filozofskoga fakulteta u Zagrebu Dean Duda potvrdio je Hini da je u srijedu održano Fakultetsko vijeće, koje je prema najavi u medijima trebalo raspravljati o oduzimanju znanstvenonastavnoga zvanja profesoru Anti Čoviću, ali nije rekao o čemu je bilo riječi na sjednici.

Duda je istaknuo kako je riječ internom dokumentu te da izjave ne može dati. “Ne mogu vam dati izjavu i ne znam kako je to iscurilo u javnost”, rekao je Duda.

Po pisanju medija, stručno povjerenstvo Filozofskog fakulteta u Zagrebu podnijelo je izvješće prema čijem su zaključku ispunjeni zakonski uvjeti za oduzimanje znanstvenonastavnog zvanja profesoru Anti Čoviću.

Članovi povjerenstva Damir Barbarić, Nadežda Čačinovič i Neven Sesardić u izvješću navode kako Čović nije ispunio propisane uvjete za izbor u zvanje redovitog profesora te zaključuju da mu treba oduzeti profesuru. Po mišljenju povjerenstva koje je u listopadu osnovao Filozofski fakultet, Čović nije ispunio propisane uvjete za izbor u zvanje i zato što je, kako navode, “godinama kršio osnovne i općeprihvaćene norme akademske etike, što je dovelo do toga da za ogromnu većinu njegovih radova postoji osnovana sumnja da prije objavljivanja nisu podvrgnuti neophodnoj i nepristranoj stručnoj evaluaciji i verifikaciji”, prenio je Jutarnji list.

Ante Čović je diplomirao 1975. i doktorirao 1989. filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje radi od 1976. Bio je glavni urednik časopisa “Filozofska istraživanja”. Pokrenuo je komparativni studij hrvatske filozofije i društva. Bio je i ministar znanosti, tehnologije i informatike (1991.–92). Objavio više rasprava s područja etike i bioetike, istaknuo se u afirmaciji integrativne bioetike, a od 2014. obnaša dužnost prorektora Zagrebačkog sveučilišta (Hrvatska enciklopedija).

Foto: Youtube

Tagovi: dean duda, fakultetsko vijeće, prodekan,

Više iz kategorije