Damir Kukuzović uz Django Group i Paulus Schäfer svirat će u Sisku i u Zagrebu

Njihov zajednički koncert za ljubitelje jazza će predstavljati pravi glazbeni događaj ...

  • Kultura
  • Objavljeno 21.10.2018
  • Piše: Alan Srčnik

Damir Kukuruzović, jedan od vodećih hrvatskih jazz gitarista uz svoj Django Group i Paulus Schäfer, nizozemska gitaristička zvijezda, nastupit će u ponedjeljak, 22. studenog u Sisku i dan kasnije, u utorak, 23. studenog u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

Njihov zajednički koncert za ljubitelje jazza će predstavljati pravi glazbeni događaj, jer je nastup ovog gitarističkog dvojca, već jednim svojim ranijim zajedničkim gitarističkim umijećem fascinirao publiku.

Siščanin Damir Kukuruzović, inače vlasnik Siscia jazz cluba i pokretač međunarodno afirmiranog Sisica Open Jazz&Bluess Festivala, već niz godina slovi kao jedan od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta. Njegov bend  nastupao je na poznatim festivalima u zemlji i inozemstvu, promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza. Kukuruzović je surađivao s mnogim  svjetski poznatim glazbenicima, između ostalih s Angelom Debarreom,  Ludovicom Beierom, Wawau Adlerom, Yorgui Loefflerom i drugima.

Paulus Schäfer je nizozemski je jazz glazbenik i gitaristički virtuoz velikog međunarodnog ugleda. I on se ubraja među najveće sljedbenike glazbe Djanga Reinhardta. Godinama nastupa na najvećim jazz festivalima i najznačajnijim svjetskim pozornicama, te uspijeva na svojim koncertima  spojiti romsku glazbenu tradiciju s američkim standardima i europskim swingom.

Uz Kukuzovića i Schaefera u velikoj dvorani Doma INA Rafinerije nafte Sisak u ponedjeljak i u KD Vatroslav Lisinski u utorak, nastupit će violinist Bruno Urlić, gitarist Miroslav Čehaić i bas gitarist Željko Bilbija.

Foto: FaH/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Tagovi: django group, kukuzović,

Više iz kategorije