Čak 12 osoba osumnjičeno za izazivanje nereda i sudjelovanje u tučnjavi

Tučnjava uoči utakmice ...

  • Crna kronika
  • Objavljeno 29.05.2019
  • Piše: Antonela Verković

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 12 osoba (20, 18, 23, 20, 19, 18, 31 i četiri maloljetnika) zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje nereda“ iz članka 324. st. 2. i kaznenog djela „Sudjelovanje u tučnjavi“ iz članka 122. st.1. Kaznenog zakona.

U nedjelju, 26. svibnja 2019. godine oko 17.45 sati na raskrižju Branimrove ulice i Ulice Donje Svetice, uoči odigravanja nogometne utakmice koja se odigravala na stadionu Maksimir, došlo je do tučnjave i ugrožavanja javnog reda između pripadnika dvije navijačke skupine, na način da su se u raskrižju zaustavila dva kombi vozila i više osobnih vozila, iz kojih je izašla veća skupina nepoznatih osoba, među kojima i osumnjičene osobe, koji su se kretali u pravcu ulice Donje Svetice. Na njihovoj trasi kretanja se zatekao i slučajni prolaznik, oštećeni 32-godišnjak, a kojeg su napali i teško ga ozlijedili. Nakon toga su nastavili daljnje kretanje prema navijačima suparničke skupine s kojima su se fizički sukobili, te su tučnjavom ugrozili javni red. Nedugo nakon sukoba, u neposrednoj blizini mjesta događaja, pronašli su ih policijski službenici.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene punoljetne osobe predali pritvorskom nadzorniku, dok su maloljetne osobe puštene na slobodu. Kaznena prijava podnijeta je nadležnim državnim odvjetništvima. Protiv maloljetnika kaznena prijava je podnijeta redovnim putem.

Tagovi: kazna, kriminalističko istraživanje, nered, osumnjičeni, policija, tučnjava,

Više iz kategorije