“Čačkalica” – natjecanje učenika za popularizaciju strukovnih zanimanja

Zagrebački "Impact Hub" dio je međunarodne mreže zajednica i coworking prostora koji podupiru razne dionike u području civilnog društva i poduzetništva, čija je misija stvaranje pozitivnih društvenih promjena.

Za učenike viših razreda osnovne škole upriličeno je zanimljivo natjecanje pod nazivom “Čačkalica” za popularizaciju strukovnih zanimanja i ručnog rada, a riječ je o projektu u sklopu međunarodnog programa “beyond (un)employment”, koji financirana Zaklada “Robert Bosch”, piše Nacionalni Portal, prenoseći Hina-u.

“Čačkalica” je igra i natjecanje za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole u kojem rješavaju važne školske probleme izradom nekog predmeta – svojega timskog “čačkorješenja” služeći se raznim alatom i materijalom uz pomoć mentora, a nadmeću se za veliku nagradu, izvijestili su u petak iz zagrebačkoga “Impact Huba” koji, s timom suradnika organizira “Čačkalicu”.

Zagrebački “Impact Hub” dio je međunarodne mreže zajednica i coworking prostora koji podupiru razne dionike u području civilnog društva i poduzetništva, čija je misija stvaranje pozitivnih društvenih promjena.

Projekt je dobio i potporu Zaklade “Robert Bosch” te Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu. FER, Hrvatski robotički savez i drugi projekt podupiru s promocijom, sucima i volonterima za njegove različite faze.

Kad se prijave za sudjelovanje, učenički timovi najprije otkrivaju problem u svojoj školi koji treba riješiti, zatim izrade “čačkorješenje”, riješe zadatke “čačkolova” koji im donose dodatne bodove te pošalju rješenja i nadmeću se za uzbudljivu nagradu.

Prijave za sudjelovanje predaju se do 4. veljače, od 14. veljače do 27. ožujka učenički timovi izrađuju svoje “čačkorješenje”, a 10 “najčačkavijih” timova bit će pozvano u zadnji krug “Čačkalice”, 2. travnja.

Sajam “Čačkalica”, 12. travnja, bit će prilika da se 10 finalista predstavi i da se odaberu pobjednici.

Nagrade iznenađenja, koja je zasad tajna, bit će podijeljene najboljim timovima na kraju prve “Čačkalice” od 23. do 27. travnja.

Više informacija o “Čačkalici” može se pronaći na internetskoj stranici, facebooku i Instagram profilu.

Tagovi: čačkalica, strukovna zanimanja, zagreb,

Više iz kategorije