Božić u Ciboni

"Tradicionalne božićne pjesme su dio naše kulturne baštine i one se nalaze u srcima brojnih građana"

  • Kultura
  • Objavljeno 27.12.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Na blagdan sv. Stjepana održan je tradicionalni 32. koncert “Božić u Ciboni” cilj kojega je očuvanje obiteljskih, kulturnih i vjerskih vrednota.

Koncert se u Košarkaškom centru Dražen Petrović u Zagrebu, održao pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom, Košarkaškim klubom Cibona, Ustanovom za upravljanje sportskim objektima, Centrom za kulturu i informacije Maksimir, Zagrebačkim gradskim kazalištem Komedija te Hrvatskom radiotelevizijom.

Humanitarnom koncertu nazočio je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević te mons. Zlatko Koren, kanonik Zagrebačke nadbiskupije.

“Tradicionalne božićne pjesme su dio naše kulturne baštine i one se nalaze u srcima brojnih građana. Neka nam božićna poruka mira i zajedništva bude uputa za borbu za opće dobro u sljedećoj godini kako bi ovaj grad i ova zemlja bili bolje mjesto za sve”, istaknuo je gradonačelnik Tomašević te zahvalio organizatorima i izvođačima koji su omogućili ovaj “Božić u Ciboni”.

Ovogodišnji svečani koncert okupio je više od 20 izvođača, koji su izveli neke od najljepših božićnih pjesama iz Hrvatske i cijelog svijeta. Albina, Saša Lozar, Šajeta, Franka Batelić, Goran Karan, Bojan Jambrošić, Martina Zadro, Marija Kuhar Šoša i mnogi drugi ovaj su Božić uljepšali izvedbama tradicionalnih božićnih pjesama kao što su Tiha noć, Veselje ti navješćujem, Kyrie Eleison, Narodi nam se, Božić bili… Sve njih pratilo je pet zborova i orkestar Gradskog kazališta Komedija tako da je sveukupno više od 200 izvođača publici u Ciboni na blagdan Svetog Stjepana priredilo koncert za pamćenje.

Nastupili su i Zbor i orkestar gradskog kazališta Komedija – Zagreb, Zagrebački katedralni mješoviti zbor, Zbor Maranatha, Pjevački zbor „Josip Vrhovski“ – Nedelišće te Mješoviti pjevački zbor „Roženice“ – Pazin.

foto: Grad Zagreb

Tagovi: božić, cibona, koncert, sv. stjepan, tradicija,

Više iz kategorije