Bandić prokomentirao novonastalu krizu

Bandić se osvrnuo na situaciju koja je nastala izlaskom stranke Neovisni za Hrvatsku.. Pogledajte što je rekao!

  • Politika
  • Objavljeno 05.12.2018
  • Piše: Josipa Maksimović

Gradonačelnik Milan Bandić komentirao je krizu koja je nastala izlaskom stranke Neovisni za Hrvatsku.

Bandić je poručio da bi proračun Grada Zagreba za 2019. trebao biti usvojen već na sjednici Gradske skupštine 13. prosinca.

“Ja sam siguran da neću drugi put upućivati proračun Gradskoj skupštini u 12. mjesecu, a to znači da bi proračun trebao biti 13. prosinca usvojen”, rekao je Bandić odgovarajući na pitanje kako namjerava osigurati većinu u Gradskoj skupštini do 13. prosinca kada je na dnevnom redu skupštinske sjednice njegov prijedlog proračuna Grada Zagreba za 2019. godinu. Također se pozvao na Krležine stihove da nigdar ni bilo da ni nekak bilo, i nigdar ne bu, da nekak ne bu.

Upitan što poručuje oporbi koja poziva glavnog državnog odvjetnika da pazi s kime će njegova stranka ili njegov koalicijski partner u Gradskoj skupštini – HDZ komunicirati ovih dana, Bandić je rekao: “Mislim da to nije zadaća državnog odvjetništva”.

“Državno odvjetništvo ima puno važnijih stvari nego da radi politiku. Koliko ja znam da u Državnom odvjetništvu se ne bave politikom. Stranke se bave politikom, a Državno odvjetništvo ima Ustavom propisana prava i obaveze”, ustvrdio je Bandić.

Na pitanje da objasni zašto je točno pukla suradnja njegove stranke sa strankom Neovisni za Hrvatsku, koja je bila njegov koalicijski partner u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Bandić je odgovorio da su nema što dodati ni oduzeti onome što su jučer rekle njegove zamjenice u stranci Ana Stavljenić-Rukavina i Jelena Pavičić Vukičević.

“Mislim da su sve rekle što su trebale reći”, kazao je Bandić novinarima na konferenciji Eko susret 2018., koju je Grad Zagreb organizirao za ravnatelje gradskih dječjih vrtića i osnovnih škola.

Izvor: Zagreb.info

Tagovi: bandić, kriza, politika, proračun,

Više iz kategorije