Bandić: Pripremamo pismo namjere premijeru Plenkoviću

Upitan je li iznenađen izjavom predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a Branka Bačića koji je rekao da novi članovi Bandićeva Kluba nisu dio vladajuće većine, Bandić je odgovorio kako ne zna što je Bačić rekao. 

  • Politika
  • Objavljeno 15.01.2019
  • Piše: Marko Leskovar

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u ponedjeljak nije htio komentirati propalu nabavu izraelskih borbenih aviona te je najavio pismo namjere premijeru Plenkoviću kojim će odrediti “zajedničke prioritete”, a to su Imunološki zavod, dječja bolnica, 60 niskopodnih tramvaja, tračnička vezi sa zračnom lukom i projekt Zageb na Savi, piše Nacionalni Portal, prenoseći Hina-u.

“Besplatni udžbenici su iza nas i uvjeren sam da ćemo uspjeti u onome što sam najavljivao za 2020. godinu, a to je roditelj-odgajatelj. Imamo dosta prijedloga s Vladom; ovih dana Grad Zagreb priprema Pismo namjere prema premijeru Plenkoviću gdje ćemo odrediti pet zajedničkih prioriteta koji će dići gospodarstvo, promet i boljitak Zagrepčana i ljudi u Hrvatskoj”, kazao je Bandić.

Dodao je da je riječ o Imunološkom zavodu, dječjoj bolnici, 60 niskopodnih tramvaja, tračničkoj vezi sa zračnom lukom i projektu Zagreb na Savi.

‘Koalicijski partneri nikada ne komuniciraju preko medija’

Upitan je li iznenađen izjavom predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a Branka Bačića koji je rekao da novi članovi Bandićeva Kluba nisu dio vladajuće većine, Bandić je odgovorio kako ne zna što je Bačić rekao.

“Ozbiljni koalicijski partneri nikada ne komuniciraju preko medija. Ja sam još uvijek partner vladajuće koalicije i želim biti i ubuduće”, istaknuo je Bandić uoči konferencije muslimanskih zajednica.

Na pitanje je li ga zbog optužbi za korupciju strah novih prelazaka u njegov klub te hoće li ih i biti, Bandić je rekao kako on ne zna hoće li netko prijeći dok ne dođe u Gradsko poglavarstvo.

‘Svatko odgovara za svoju javno izrečenu riječ’

Zamoljen za komentar izjave vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, koji je kritizirao politiku HDZ-ovog koalicijskog partnera SDSS-a na čelu s Miloradom Pupovcem, Bandić je ponovio da je svatko odgovara za svoju javno izrečenu riječ.

Bandić nije želio odgovoriti na novinarsko pitanje treba li ministar obrane Damir Krstičević odstupiti ako se utvrdi da nije govorio istinu oko nabave izraelskih borbenih aviona.

“Ja nikada ne odgovaram ako nemam punu informaciju, a nažalost ovu nemam. Ne znam tko govori istinu. Ne mogu osuđivati nikoga, a najmanje ministra Krstičevića”, kazao je Bandić.

Najavio je sutrašnji sastanak Kluba Stranke rada i solidarnosti, nezavisnih zastupnika i manjinaca gdje će odrediti prioritete za idući kvartal.

Tagovi: bandić, pismo namjere, Plenković,

Više iz kategorije