Bandić ironično: Zbog prijetnje Darinka Kosora odustao sam od participacije u Vladi

"Možda smo i razmišljali o nekoj participaciji u Vladi, ali s obzirom na ovu njegovu prijetnju ozbiljno razmišljamo da uopće ne participiramo u Vladi, mislim da će to presuditi", rekao je Bandić

  • Politika
  • Objavljeno 29.10.2018
  • Piše: Lucija Tokić

Zagrebački gradonačelnik i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić danas je čelniku HSLS-a Darinku Kosoru, koji je najavio da će uskratiti potporu Vladi ako Bandić uđe u nju, ironično poručio da zbog njegove prijetnje ozbiljno razmišlja da uopće ne participira u Vladi.

“Možda smo i razmišljali o nekoj participaciji u Vladi, ali s obzirom na ovu njegovu prijetnju ozbiljno razmišljamo da uopće ne participiramo u Vladi, mislim da će to presuditi”, rekao je Bandić na konferenciji za novinare o “Aktima gradonačelnika”.

“Ozbiljno smo o tome razgovarali na Klubu, ali nakon ovog članka sam otkazao sjednicu Kluba večeras, to me je pokolebalo. Pa neću srušiti koaliciju zbog toga, Kosor je prevažan čimbenik u koaliciji da bih se ja igrao”, kaže Bandić.

Na pitanje hoće li ući u Vladu Bandić je ustvrdio kako je jedini iz politike “preživio svih 28 godina”, te podsjetio da je Vesna Pusić uvjetovala tadašnjem predsjedniku SDP-a Ivici Račanu da se svi mogu kandidirati za gradonačelnika osim Bandića, a bez obzira na njezin uvjet on se kandidirao i pobijedio.

Što se tiče širenja njegovog Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru, kojem bi se navodno trebala pridružiti i bivša zastupnica SDP-a Milanka Opačić, Bandić je odgovorio kako je “Milanka Opačić divna dama” s kojom je 1991. krenuo s Peščenice, a za dolazak u njegovu stranku neka novinari pitaju one koji dolaze u stranku.

Najavio je da će o širenju svojih klubova zastupnika u Hrvatskom saboru i zagrebačkoj Gradskoj skupštini govoriti za mjesec dana.

(Hina)

Foto: Facebook

Tagovi: darinko kosor, HSLS, milan bandić, Vlada,

Više iz kategorije