Avioni i helikopteri na nekoliko lokacija u Zagrebu

Američko veleposlanstvo u ponedjeljak će na nekoliko lokacija u Zagrebu održati vježbu evakuacije uz podršku hrvatske Vlade

  • Gospodarstvo
  • Objavljeno 15.03.2019
  • Piše: Antonela Verković

Dva američka helikoptera i jedan zrakoplov prelijetat će Zagreb u nedjelju i ponedjeljak.

Riječ je o vježbi evakuacije koju provodi veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu uz podršku Vlade Republike Hrvatske i Zračnih snaga Sjedinjenih Država sa sjedištem u zračnoj bazi Aviano u Italiji – piše Večernji list.

Scenarij vježbe bit će utemeljen na eventualnom katastrofalnom potresu, a u njezinom okviru će veleposlanstvo simulirati evakuaciju dijela svojih zaposlenika uz pomoć Zračnih snaga SAD-a. U evakuaciji će sudjelovati oko 50 dobrovoljaca veleposlanstva.

Vježba će se održati uz podršku Vlade i američkih zračnih snaga sa sjedištem u Zračnoj bazi Aviano u Italiji. U nedjelju se za potrebe vježbe očekuje dolazak dva helikoptera HH-60G Pave Hawk i zrakoplova MC-130J II Commando iz zračne baze Royal Air Force Mildenhall u Engleskoj.

Zrakoplovi će u poslijepodnevnim nedjeljnim satima provoditi probne letove na području Zagreba u kojem će se u ponedjeljak između 8 i 16 sati održati vježba na nekoliko lokacija, nastavlja Večernji list.

FOTO: Pixabay

Tagovi: helikopter, sad, zračna snaga, zrakoplovi,

Više iz kategorije